Συνελήφθη ένας 35χρονος αλλοδαπός υπεύθυνος για την οργάνωση, καλλιέργεια και εποπτεία της φυτείας. Εκριζώθηκαν 720 δενδρύλλια κάνναβης και κατασχέθηκαν ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους 710 γραμμαρίων και κλώνοι δενδρυλλίων κάνναβης βάρους 12.445 γραμμαρίων.

Η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, στο πλαίσιο ειδικών δράσεων, εξερεύνησης περιοχών πρόσφορων για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και καταστολής της δράσης καλλιεργητών, εντόπισε σε θαμνώδη περιοχή στην Αρτέμιδα Αττικής, φυτείες με δενδρύλλια κάνναβης.

Ειδικότερα, η ανωτέρω Υπηρεσία με τη συνδρομή της Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων της ΕΛ.ΑΣ, έπειτα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών και ανάλυση χαρτογραφικών δεδομένων, κατάφερε και προσδιόρισε τοπογραφικά τις εν λόγω φυτείες, οι οποίες εντοπίστηκαν σε πέντε (5) διαφορετικά σημεία σε θαμνώδη περιοχή με πυκνή βλάστηση, στην περιοχή Λίμνη Αλυκής Αρτέμιδας Αττικής.

Κατόπιν των ανωτέρω, μεσημβρινές ώρες της 14-6-2019, οργανώθηκε επιχείρηση από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, κατά την διάρκεια της οποίας συνελήφθη ένας 35χρονος αλλοδαπός, υπεύθυνος για την οργάνωση, καλλιέργεια και εποπτεία της φυτείας.

Συνολικά κατασχέθηκαν : 720 δενδρύλλια κάνναβης, ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους  710 γραμμαρίων, κλώνοι δενδρυλλίων κάνναβης βάρους  12.445  γραμμαρίων, το χρηματικό ποσό των 2.522 ευρώ, συσκευή κινητής τηλεφωνίας, ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, υλικά και εξοπλισμός καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.