Στην επίσημη σελίδα της Ανανεωτικής Ανεξάρτητης Συμμαχίας Σπάτων Αρτέμιδος, αναρτήθηκε ενημερωτικό κείμενο σχετικά με το τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο.

Μεταφέρουμε το κείμενο αυτούσιο :

Συνεχίζουμε την ενημέρωσή σας για τη λειτουργία του Δήμου και των Συλλογικών Οργάνων λήψης αποφάσεων, αντιτιθέμενοι στη λογική της Δημοτικής Αρχής, που δεν επιθυμεί την εξωστρέφεια και τη δημοσιότητα.

Η Δημοτική Αρχή, αφού επέλεξε τον παραγκωνισμό της αντιπολίτευσης από τη σύνταξη του προσχεδίου του Τεχνικού Προγράμματος 2020, παρότι αυτό σχεδόν επιβάλλεται από την κείμενη νομοθεσία, παραλείποντας με τον τρόπο αυτό οφειλόμενες ενέργειες και μην παρέχοντας την απαιτούμενη ενημέρωση και τεχνοκρατική στήριξη, προσπάθησε να αποφύγει ακόμα και την ενδελεχή συζήτηση – υποβολή προτάσεων, μέσω του διαλόγου στο Δημοτικό Συμβούλιο, φέροντας το τόσο σημαντικό θέμα του Τεχνικού Προγράμματος του επόμενου έτους, μαζί με άλλα 28 θέματα!

Ο Δήμαρχος, κατά την εξέλιξη της συζήτησης του Τεχνικού Προγράμματος στο Δημοτικό Συμβούλιο, αντιλαμβανόμενος από τη δυναμική παρουσία της παράταξης μας, αλλά και των λοιπών παρατάξεων της αντιπολίτευσης με δεκάδες ερωτήσεις -παρατηρήσεις – προτάσεις, τη δύσκολη πολιτική του θέση, αντί να επιδείξει διάθεση συνεργασίας, επέλεξε τον ολισθηρό πολιτικό δρόμο της απαξίωσης της αντιπολίτευσης, αρνούμενος να απαντήσει στις ερωτήσεις-τοποθετήσεις της, απορρίπτοντας το σύνολο των προτάσεών της.

Ήταν θλιβερή μάλιστα, αλλά κι ενδεικτική συνάμα του γεγονότος ότι ο Δήμος “πηγαίνει με αυτόματο πιλότο” εδώ και καιρό, η παραδοχή, που άθελά του έκανε ο ίδιος ο Δήμαρχος, ότι το Τεχνικό Πρόγραμμα το έλαβε και ο ίδιος και η δημοτική του αρχή από τις υπηρεσίες την ίδια ημέρα που το λάβαμε όλοι μας, δηλαδή λίγες ημέρες πριν το Συμβούλιο, ενώ προέβη σε ελάχιστες αλλαγές, όπως μας δήλωσε.

Ελάχιστες αλλαγές σε σχέση με το περσινό Τεχνικό Πρόγραμμα, για μια χρονιά για την οποία προεκλογικά μας περιέγραψε πλήθος νέων έργων, που ΘΑ ξεκινούσε.

Μόλις επτά μήνες μετά όλα αυτά τα έργα φαίνεται να μην έχουν καμία θέση στον προγραμματισμό του για το νέο έτος…

Είναι σαφές ότι η παράταξή μας έχει διαφορετικό Όραμα και Στρατηγικό Στόχο για τις πόλεις μας.

Δεν επιθυμούμε την απλή διαχείριση των προβλημάτων.

Δεν σκοπεύουμε να μεταφέρουμε την επίλυση των προβλημάτων στο αόριστο μακρινό μέλλον. Δε θέλουμε άλλα λυόμενα σχολεία σε container, δεν οραματιζόμαστε να κατασκευάσουμε και λυόμενα γήπεδα σε container.

Δε θεωρούμε φαντασίωση την κατασκευή σωστών δρόμων με πεζοδρόμια, ούτε θεωρούμε σπατάλη τη λειτουργία Δημοτικής Συγκοινωνίας για τη διασύνδεση των δύο πόλεων μεταξύ τους, καθώς και με ΜΕΤΡΟ και Αεροδρόμιο. Επιθυμούμε εμείς, όντες εν ζωή, να δούμε αυτές τις πόλεις, όπως τους πρέπει και όχι μόνο τα δισέγγονά μας.

Η απάντηση της παράταξής μας, σε ένα Τεχνικό Πρόγραμμα απλής διαχείρισης των προβλημάτων και μεταφοράς της επίλυσης των βασικών προβλημάτων των πόλεων μας στο αόριστο μακρινό μέλλον, καθώς και στη μη συλλογική – συμμετοχική για το καλό του Δήμου, αντίληψη – συμπεριφορά του Δημάρχου, ήταν ΟΧΙ.

Είναι η πρώτη φορά ιστορικά που Τεχνικό Πρόγραμμα καταψηφίζεται (15 Όχι – 14 Ναι – 1 ΠΑΡΩΝ) στις πόλεις μας.

Το πολιτικό μήνυμα είναι σαφές, δε θέλουμε άλλη μια φορά τα ίδια, ΤΕΛΟΣ.