φιλανθρωπικές απάτες 
arxontikon
vivliopoleio
bestseller

Η Εθνική Αρχή Διαφάνειας σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ και σε συντονισμό με το Υπουργείο Υγείας και το Υφυπουργείο Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων συνεχίζει σε όλη την επικράτεια τους ελέγχους ορθής εφαρμογής των μέτρων για τον περιορισμό της διάδοσης του SARS COV-2. Ο βασικός λόγος επιβολής προστίμων ήταν η μη χρήση ή η μη ορθή χρήση προστατευτικής μάσκας από τους εργαζόμενους κυρίως στα Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος.

Κλιμάκια της ΕΑΔ κατά την περίοδο 25.05.2020 έως 07.06.2020 έλεγξαν συνολικά 714 σημεία ενδιαφέροντος στα 50 εκ των οποίων καταγράφηκαν παραβάσεις (ποσοστό 7%) και επιβλήθηκαν 80 πρόστιμα συνολικού ύψους 15.300 ευρώ.

leuki
dianastore

Οι έλεγχοι διεξήχθησαν σε σημεία συγκέντρωσης και εξυπηρέτησης των πολιτών όπως: εμπορικά καταστήματα, εμπορικά κέντρα, Super Market, καφετέριες, εστιατόρια, μπάρ, τράπεζες, φροντιστήρια, φαρμακεία, ιατρεία, take-away, delivery, δημόσιες υπηρεσίες, πάρκα, παιδικές χαρές, φαρμακεία, ΚΤΕΛ, ΙΚΤΕΟ και σταθμούς τρένων.

Συγκεκριμένα στον Δήμο Μαραθώνα:
• Επιβλήθηκαν δύο πρόστιμα των 1000 ευρώ στο καθένα σε καταστήματα ένδυσης για μη τήρηση του ωραρίου.
• Σε κρεοπωλείο επιβλήθηκε  ένα πρόστιμο των 150 ευρώ για μη χρήση μάσκας από το προσωπικό εργασίας
• Σε δύο καταστήματα υπεραγορών (super market) επιβλήθηκαν τρία πρόστιμα συνολικού ύψους 450 ευρώ για μη χρήση μάσκας από το προσωπικό εργασίας
• Σε ιατρείο επιβλήθηκε ένα πρόστιμο των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από τον ιατρό
• Σε καφετέρια επιβλήθηκε ένα πρόστιμο των 150 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από τον από το προσωπικό εργασίας.

Οι Επιθεωρητές-Ελεγκτές προέβησαν σε συστάσεις όπου αυτό κρίθηκε αναγκαίο ως προς την τήρηση των αποστάσεων και την ενίσχυση των μέτρων ατομικής προστασίας (π.χ. αντισηπτικά εντός των καταστημάτων/υπηρεσιών) και απάντησαν σε ερωτήσεις των επιχειρηματικών/επαγγελματιών ως προς την ορθή εφαρμογή των προβλεπόμενων μέτρων προστασίας.

Η ΕΑΔ συνεχίζει με όλους του συναρμόδιους φορείς την προσπάθεια για τη διασφάλιση όσων σπουδαίων πετύχαμε μέχρι σήμερα χάρη στην υπερπροσπάθεια των πολιτών, των εργαζομένων και των επιχειρηματιών, καθώς και του υγειονομικού προσωπικού της χώρας.