Ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι ο νέος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και του Κινήματος Αλλαγής, αφού επικράτησε με μεγάλη πλειοψηφία του Γιώργου Παπανδρέου στον 2ο γύρο των εσωκομματικών εκλογών.

Συγκεκριμένα ο Νίκος Ανδρουλάκης έλαβε 132.706 ψήφους (67,9%) έναντι 62.748 ψήφων του Γιώργου Παπανδρέου (32,1%).

«Σήμερα ανοίγει μια νέα σελίδα στην ιστορία της Δημοκρατικής Παράταξης και του ΠΑΣΟΚ. Η νέα εποχή αρχίζει με δυναμισμό, με αισιοδοξία, με αυτοπεποίθηση. Με τη δική σας ισχυρή εντολή: Να προχωρήσουμε ενωμένοι στην ανανέωση και την αναγέννηση της Παράταξης», τόνισε ο θριαμβευτής των εσωκομματικών εκλογών στο ΚΙΝΑΛ, ευχαριστώντας τόσο τους πολίτες που συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία όσο και τους συνυποψηφίους του για τον «αξιοπρεπή αγώνα». Παράλληλα, τους κάλεσε να υπερασπιστούν από κοινού την παρακαταθήκη της Φώφης Γεννηματά για ενότητα και πολιτική αυτονομία.

«Σήμερα δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. Μόνος νικητής είναι το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Παράταξη», διεμήνυσε.

Υπογράμμισε πως έχει πλήρη επίγνωση της ευθύνης που αναλαμβάνει και δεσμεύτηκε να μετατρέψει «τη σημερινή νίκη της παράταξης σε μια νίκη της πατρίδας. Γιατί ο ελληνικός λαός αξίζει περισσότερα. Θα αγωνιστούμε για την Ελλάδα της αξιοκρατίας, της διαφάνειας, της κοινωνικής δικαιοσύνης και της εθνικής αξιοπρέπειας και της προοπτικής όλων των Ελλήνων».

«Ξεκινάμε λοιπόν, μαζί, ένα νέο, ωραίο ταξίδι. Γιατί η Δημοκρατική Παράταξη επέστρεψε! Το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε και είναι εδώ, ενωμένο, δυνατό», κατέληξε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

stamataki