Έκκληση σε όλους τους δημάρχους για άμεσο έλεγχο σε όλους τους αθλητικούς χώρους, παιδικές χαρές και χώρους αναψυχής που υπάρχουν στη χώρα απήυθυνε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος.

Με αφορμή τον τραγικό θάνατο του 19χρονου νεαρού στην Χίο, ο υπουργός εσωτερικών ανέφερε ότι αποτελεί ευθύνη του κάθε Δημάρχου και είναι μόνιμη και συνεχής η υποχρέωση να γίνεται συντήρηση και να παίρνονται όλα τα μέτρα προς αποφυγήν τέτοιων άσχημων περιστατικών.

vivliopoleio

Ελέγχους σε όλες τις δημοτικές αθλητικές εγκαταστάσεις σε όλη την χώρα, προανήγγειλε με δηλώσεις του, ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος μιλώντας στην Βουλή.

Ο κ. Θεοδωρικάκος αναφέρθηκε στο τραγικό περιστατικό που συνέβη στην, Χίο με την μπασκέτα που αποκολλήθηκε και αφαίρεσε τη ζωή από 19χρονο, εκφράζοντας την θλίψη του για το γεγονός και τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του άτυχου νέου.

Πρόσθεσε ότι θα γίνουν άμεσα έλεγχοι σε όλες τις αθλητικές εγκαταστάσεις όλων των δήμων, σε όλη την χώρα, ώστε να αποφευχθούν παρόμοια περιστατικά.

Ο 19χρονος που άφησε την τελευταία του πνοή στο γηπεδάκι της Δασκαλόπετρας καταγόταν από την Αθήνα και έκανε τις διακοπές του στη Χίο. Ο νεαρός διέμενε προσωρινά σε ξενοδοχείο της περιοχής.

Για την υπόθεση συνελήφθη ο δήμαρχος Χίου Μανώλης Βουρνούς, ο οποίος εμφανίστηκε αυτοβούλως, τα ξημερώματα της Δευτέρας, στο αστυνομικό τμήμα Χίου. Αργότερα αφέθηκε ελεύθερος.

Ο νεαρός από το Μαρούσι βρισκόταν στη Χίο μαζί με άλλους τέσσερις φίλους του και η μοίρα του έπαιξε άσχημο παιχνίδι. Σύμφωνα με το chiosnews, μαζί με τους φίλους του θα έπαιρναν το βραδινό λεωφορείο για να πάνε στη πόλη της Χίου και το έχασαν για λίγα λεπτά.

Έτσι αποφάσισαν να παίξουν μπάσκετ, έως ότου να έφτανε στην περιοχή της Δασκαλόπετρας ένας γνωστός τους, ώστε να τους κατέβαζε στη πόλη. Δυστυχώς όμως πριν γίνει αυτό, ο 19χρονος Σταύρος αποφάσισε να κάνει ένα κάρφωμα στη μπασκέτα, το οποίο αποδείχθηκε μοιραίο για τη ζωή του. Η μπασκέτα που δεν ήταν στεριωμένη καλά στο έδαφος, έπεσε πάνω του και τον σκότωσε. Οι φίλοι του φώναζαν για βοήθεια, ενώ κλήθηκε το ΕΚΑΒ που τελικά δεν πρόλαβε να σώσει τον νεαρό.