1. Πραγματοποιήθηκε χθες με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση για τον Σχολικό Εκφοβισμό στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Αρτέμιδος, που οργάνωσε η ομάδα «Οι μαμάδες της Αρτέμιδας»  σε συνεργασία με τον Α.Σ. Αρτέμιδος «ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΟΣ» και τον «Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων 3ου Δημοτικού Σχολείου Αρτέμιδος».

Συντονίστρια της συζήτησης η κυρία Ελένη Γενναίου και κεντρική εισηγήτρια η κυρία Δέσποινα Σβουρδάκου (Δρ .Εγκληματολογίας με ειδικότητα στην ανάλυση προφίλ δραστών).

Στην εκδήλωση μίλησαν επίσης ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γιουσου Κουνγκ Φου κύριος Σταμούλης Λάμπρος, ο Γενικός  Διευθυντής του Ελληνικού  Πολιτιστικού Κέντρου Σαολιν Ιορδάνης Σταυρίδης, η Διευθύντρια του 3ου Δημοτικού Σχολείου Αρτέμιδος κυρία Βαρουτέλη Ροζίνα.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι Δημοτικοί σύμβουλοι Σπάτων – Αρτέμιδος, Αργυρός Γεώργιος και Μποτζιολής Δημήτριος. Παρών ήταν και ο υποδιευθυντής του σχολείου Γκούνας Δημήτριος.

Σε αποκλειστική δήλωση για το Artemida News η εισηγήτρια κυρία Δέσποινα Σβουρδάκου ανέφερε :

«Μεγάλη βαρύτητα θα πρέπει να δείχνουν οι γονείς στο τι κάνει το παιδί τους, όταν είναι στο σπίτι, καθώς εμείς μπορούμε να είμαστε ήσυχοι απλά ότι είναι στο δωμάτιο του, ενώ στην πραγματικότητα αυτό λείπει. Βρίσκεται στον κόσμο του διαδικτύου, που ελλοχεύουν αμέτρητοι κίνδυνοι και ειδικά από ”δήθεν φίλους”. Από εδώ ξεκινά άλλος ένας αστάθμητος παράγοντας, το Cyberbullying».

Δείτε στιγμιότυπα της εκδήλωσης στο βίντεο :