pennygiannakopoulou
vivliopoleio
arxontikon
bestseller

Το ζήτημα των τάμπλετ στους μαθητές και η διάθεσή τους σε όλους κυριάρχησε στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σπάτων – Αρτέμιδας. Το εάν και πώς θα δοθούν σε όλους τους μαθητές οδήγησε σε “πόλεμο” ανακοινώσεων μεταξύ της Δημοτικής Αρχής και της ΑΝΑΣΣΑ.

Σύμφωνα με ενημέρωση του Δήμου, οι διευθυντές των σχολείων ενημέρωσαν για την ανάγκη προμήθειας 1200 περίπου tablet για τους μαθητές του Δήμου. Σε συνεδρίαση των Δημάρχων με τον Περιφερειάρχη Αττικής αποφασίστηκε να ακολουθηθεί κοινή γραμμή, καθώς οι ΟΤΑ δεν έχουν τη δυνατότητα να προβούν σε τέτοιου είδους δαπάνες, δεδομένου ότι αυτό αποτελεί υποχρέωση της Κεντρικής Διοίκησης.

dianastore

Ωστόσο, προτάθηκε από την ΑΝΑΣΣΑ να δοθούν τάμπλετ σε όσα παιδιά θα προέκυπταν από νέα καταγραφή και με κριτήρια που θα αποφασίσουν οι δάσκαλοι και οι διευθυντές, χρησιμοποιώντας, πάντα σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου, ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, όπως η φορολογική δήλωση, με τους εκπαιδευτικούς να παίζουν ρόλο ελεγκτών!!!!

Η αρχική πρόταση του Δήμου ήταν η χορήγηση τάμπλετ μόνο για τα παιδιά των ευπαθών ομάδων. Η κ. Ραφτοπούλου επέμεινε σε νέα καταγραφή αναγκών με τα κριτήρια που θα έβαζαν οι διευθυντές. “Ενημερώνουμε λοιπόν ότι για εμάς κανένα παιδί δεν μπαίνει σε υψηλές νοηματικές αναλύσεις κοινωνικών αναγκών ή κοινωνικών τάξεων” αναφέρει ο Δήμαρχος, κ. Μάρκου και προσθέτει:

“Κανένα παιδί δεν θα επιτρέψουμε να νιώσει ότι οι γονείς του έχουν οικονομική δυσκολία. Κανένα παιδί δεν θα φαίνεται ως ανώτερο ή κατώτερο, ούτε η ανάγκη θα αποτελέσει αντικείμενο εκμετάλλευσης. Όλοι οι μαθητές θα αντιμετωπιστούν το ίδιο και ισότιμα στη χορήγηση tablet! Δεν χωράνε πολιτικά παιχνίδια στις πλάτες των παιδιών”.

Ραφτοπούλου: Αυτός που κατηγορούσε για πλειοδοσία έδωσε τελικά τα περισσότερα

“Μόλις τελείωσε η 8η συνεδρίαση του Δ.Σ. που διήρκησε σχεδόν 5 ώρες και αφορούσε στις συνέπειες του covid 19. H παράταξη μας έθεσε ένα πολύ σημαντικό κοινωνικό ζήτημα, αυτό της προσφοράς tablet σε όσους μαθητές δεν δύνανται να το αποκτήσουν” αναφέρει σε ανακοίνωσή της η επικεφαλής της ΑΝΑΣΣΑ, Άννα Ραφτοπούλου και προσθέτει:

“Αφού η Δημοτική αρχή μας κατηγόρησε ουσιαστικά για λαικισμό κ.α αφού προτείνουμε μη ρεαλιστικά πράγματα που δεν μπορεί ο Δήμος οικονομικά να ανταπεξέλθει, στην συνέχεια άλλαξε γνώμη και πρότεινε να δοθούν μέσω της κοινωνικής υπηρεσίας μόνο στις καταγεγραμμένες ευπαθείς ομάδες. Κάπου εκεί ακούστηκε ότι βαζουμε σε πλειοδοσία ένα τόσο σοβαρό θέμα… Μετά την δική μας διαφωνία, διότι πάλι αδικούνταν παιδιά που το έχουν ανάγκη μαντέψτε τελικά τι αποφασίστηκε… Αγορά τάμπλετ για ΟΛΟΥΣ τους μαθητές του Δήμου!!!!!!!!!

Σας αφήνω να προβληματιστείτε και θα επανέλθω με περισσότερες λεπτομέρειες…”

Φράγκου: πολιτική κολοτούμπα

Ουσία και όχι επικοινωνία, μετέχουμε στην κοινωνία και στα προβλήματα της δίνοντας λύσεις, δεν παίζουμε θέατρο σε παράσταση, “περιμένοντας το χειροκρότημα”, αναφέρει σε ανάρτησή της η Δημοτική Σύμβουλος της ΑΝΑΣΣΑ, Ελένη Φράγκου.

Η ίδια συνεχίζει επί του θέματος λέγοντας: “Πολιτική διβουλία σε όλο της το μεγαλείο, μια πολιτική που προσπαθεί να δικαιολογήσει ολιγωρία ημερών, που οδήγησε τους μαθητές των οικονομικά ασθενών οικογενειών του Δήμους μας (που παρόλο από 13-4-2020 έδινε το δικαίωμα και επίσημα ο νόμος ενώ και ποιο πριν μπορούσε στο πλαίσιο των μέτρων κοινωνικής πολιτικής για covid-19), να μην έχουν προμηθευτεί από το Δήμο ακόμα ούτε ένα tablet, που αναγκαιούν για την εξ αποστάσεως διδασκαλία τους.

Επίκληση δήθεν της ανάγκη διαφύλαξης των προσωπικών δεδομένων των οικογενειών τους, της προστασίας των μαθητών τον ιδίων από πιθανά αρνητικά συναισθήματα. Μα για αυτό κε Δήμαρχε έχουμε την Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής, για αυτό έχουμε τους Κοινωνικούς Λειτουργούς, για την διασφάλιση αυτών των οικογενειών και των προσωπικών τους δεδομένων. Ήδη γίνεται αυτό, σε ήδη υπάρχουσες δομές, όπως το Κοινωνικό Παντοπωλείο και το Κοινωνικό Φαρμακείο κ.α.

Τελικά αναγκαστήκατε από τις αντιδράσεις ακόμα και μέσα στην ιδία σας την παράταξη να κάνετε πολιτική κολοτούμπα. Ενώ ο ίδιος λέγατε και υποστηρίζατε στην αρχή ότι το κόστος θα είναι μεγάλο- δυσβάστακτο για το Δήμο γιατί οι καταμετρημένες απατήσεις ήταν 1000-1200 tablet και αρνηθήκατε την αγορά, τελικά αποφασίσατε να αγοράσετε για το σύνολο των μαθητών (4000-4500). Μήπως είναι πολιτικός ελιγμός διαφυγής ξέροντας ότι μεγάλος χρόνος έχει χαθεί και τα σχολεία 28 Μαΐου 20 ανοίγουν? Δεν μπορέσαμε να πάρουμε από 13-4-2020, ούτε 100 tablet έστω με κάποια δωρεά, τα 1000 σας φάνηκαν πολλά και τώρα θα πάρουμε 4500. Μεγάλο το ΘΑ…….. Αναμένω”!

Σκαδαρέσης: Πως το «ταμπλετ για κανέναν» αλλαξε σε «τάμπλετ για όλους»!!!!

Θέση για το θέμα πήρε, με ανάρτησή του, και ο Δημοτικός Σύμβουλος με την ΑΝΑΣΣΑ:

“Σήμερα στο Δημοτικό Συμβούλιο προτείναμε να προμηθεύσει ο Δήμος τάμπλετ σε όσους μαθητές τα έχουν ανάγκη για την εξ αποστάσεως διδασκαλία. Η πρόταση του Δημάρχου ήταν ότι αυτοί που δήλωσαν ότι έχουν ανάγκη είναι πάρα πολλοι(1000-1200) μαθητές άρα τεράστιο κόστος για τον Δήμο και δεν το συζητά , λέγοντας επίσης ότι πολλοί απ ό αυτούς λένε και ψέματα και δεν έχουν πραγματικά ανάγκη!!!!!!

Επιμένουμε λοιπόν και θέτουμε την πρόταση μας σε ψηφοφορία, με την λογική ότι και 100 ψεύτικες ανάγκες να υπάρχουν , χαλάλι , για τους υπόλοιπους που πραγματικά τα χρειάζονται!!!!! ΠΑΝΙΚΟΣ στην παράταξη της πλειοψηφίας…

Ο Δήμαρχος αντιπροτείνει να δοθούν μόνο στις «ευπαθείς ομάδες»!!!!!!! Επιμένουμε στην πρότασή μας! Και εμφανίζεται η λύση από την ελάσσονα αντιπολίτευση!!!!! Προτείνεται (γελοιοποιώντας την πρόταση μας) να δοθούν τάμπλετ σε ΟΛΟΥΣ ανεξαιρέτως τους μαθητές!!!! ΚΑΙ ……ΩΩΩΩ ΘΑΥΜΑ!!!! Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΠΟΣΥΡΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΨΗΦΙΖΕΙ ΑΥΤΗΝ !!!!!!!!!!!!! Και έτσι από εκεί που δεν είχαμε λεφτά για 1000 έχουμε για 4000 τάμπλετ!!!!!! Μιράκολο!!!!!!!”.

bestseller
stamataki
vivliopoleio