Κλειστοί θα παραμείνουν δρόμοι της Ραφήνας την ερχόμενη Κυριακή 21 Ιουλίου και Τρίτη 23 Ιουλίου, λόγω των εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν εις μνήμην των θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς της 23ης Ιουλίου του 2018 που έπληξε σε μεγάλο βαθμό περιοχές της Δημοτικής Ενότητας Ραφήνας, του Δήμου Ραφήνας  –  Πικερμίου.

Για τον λόγο αυτό αποφασίστηκε η διακοπή κίνησης καθώς και στάθμευσης οχημάτων σε ένα τμήμα της περιοχής Κόκκινο Λιμανάκι και συγκεκριμένα:

Επί της οδού Δημοκρατίας στο ύψος της οδού Καλαβρύτων – Ποσειδώνος – Θωμά Νικολάου έως τα διοικητικά όρια του Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου – Ψηλορείτη – Πανορμητών Τήνου – Λεωφόρος Ποσειδώνος και τέλος επί της οδού Δημοκρατίας έως το ύψος της οδού Καλαβρύτων.

Οι ώρες και οι μέρες των ειδικών ρυθμίσεων :

Κυριακή 21/7/2019 από τις 8:00 έως τις 14:00

Τρίτη 23/7/2019 από τις 8:00 έως τις 11:00 και από τις 17:00 έως τις 21:00

Η Ένωση επαγγελματιών εμπόρων Ραφήνας αποφάσισε σαν ελάχιστο φόρο τιμής απέναντι στα θύματα τις περσινής καταστροφικής φωτιάς που έπληξε την περιοχή μας, να ζητήσει από τους συναδέλφους ανήμερα της θλιβερής επετείου την Τρίτη 23 Ιουλίου τα καταστήματα εστίασης  –  café bar να μην αναπαράγουν μουσική στο χώρο τους και τα εμπορικά καταστήματα ή οι επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών να παραμείνουν κλειστά το απόγευμα.

Επίσης οι συνάδελφοι σε ένδειξη πένθους μπορούν να τοποθετήσουν μια μαύρη κορδέλα στην είσοδο της επιχείρησης τους για εκείνη την ημέρα.

Η ένωση μας από το Σάββατο 20/07 μέχρι και την Δευτέρα 22/07 θα διαθέτει στους συναδέλφους που επιθυμούν μαύρη κορδέλα για τις επιχειρήσεις τους.

Η 23 Ιούλιου 2018 ήταν μια μαύρη σελίδα για τον τόπο μας, με πολλά θύματα , πολλές κατοικίες κατεστραμμένες και πολλούς συναδέλφους με επιχειρήσεις καμένες, ελπίζουμε και ευχόμαστε να μην συμβεί ξανά πότε και σε κανένας αυτό το τραγικό γεγονός και από εδώ και στο εξής να ατενίζουμε το μέλλον του τόπου μας με αισιοδοξία όλοι μας.

Επιμνημόσυνη δέηση στον Ιερό Ναό Κοίμησης Θεοτόκου στο Κόκκινο Λιμανάκι, (Ποσειδώνος) στις 09:15 το πρωί.

Παραλαβή μαύρης κορδέλας : Κατάστημα Elegant Vision Εθνικής Αντιστάσεως 10, Κατάστημα MG Κυπρίων Αγωνιστών 2.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της αστυνομίας :

Λόγω διεξαγωγής εκδηλώσεων μνήμης των θυμάτων της πυρκαγιάς της 23/07/2018 στο Μάτι, την Κυριακή 21/07/2019 και κατά τις ώρες 08.00΄-14.00΄ θα πραγματοποιηθούν οι κατωτέρω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε οδούς και λεωφόρους περιοχής Δήμων Μαραθώνα και Ραφήνας – Πικερμίου ως εξής:

Α. Πλήρης διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων (με εξαίρεση των οχημάτων των συμμετεχόντων στις εκδηλώσεις, των μόνιμων κατοίκων της περιοχής και των οχημάτων εκτάκτου ανάγκης) στις κατωτέρω λεωφόρους:

  • Λ. Ποσειδώνος, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Δημοκρατίας και Θέτιδος (Οίκος Ναύτου ) και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας.
  • Λ. Δημοκρατίας, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Αργυράς Ακτής (εστιατόριο «Αργυρά Ακτή») και Ποσειδώνος και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας.

Β. Απαγόρευση στάσης και στάθμευσης των οχημάτων και στις δύο πλευρές των κατωτέρω οδών και λεωφόρων ως εξής:

  • Λ. Ποσειδώνος, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Μικράς Ασίας και Αργυράς Ακτής (εστιατόριο «Αργυρά Ακτή»)
  • Λ. Δημοκρατίας, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Αργυράς Ακτής και Ποσειδώνος.
  • Κυανής Ακτής, στο τμήμα της μεταξύ των λεωφόρων Μαραθώνος και Ποσειδώνος.
  • Κύπρου, στο τμήμα της μεταξύ του Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου και της οδού Ποσειδώνος.

Κατά την εφαρμογή των ανωτέρω κυκλοφοριακών ρυθμίσεων η κίνηση των οχημάτων θα διεξάγεται ως ακολούθως:

  • Κατεύθυνση από Μαραθώνα προς Ραφήνα:

Λ. Ποσειδώνος – δεξιά Θέτιδος- αριστερά Κύπρου- αριστερά Ποσειδώνος – δεξιά Δημοκρατίας.

  • Κατεύθυνση από Ραφήνα προς Μαραθώνα:

Εκτροπή των οχημάτων από τη συμβολή Λ. Δημοκρατίας και Ποσειδώνος προς την οδό Ποσειδώνος – δεξιά Κύπρου – δεξιά Θέτιδος αριστερά Λ. Ποσειδώνος.

Παρακαλούνται οι οδηγοί για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους και την αποφυγή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων, να αποφύγουν τη διέλευση των οχημάτων τους στις παραπάνω οδούς και λεωφόρους κατά το αναφερόμενο χρονικό διάστημα και να ακολουθούν τα σήματα και τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων.