Για έκτη κατά σειρά χρονιά, η πιστοποιημένη «Γαλάζια Σημαία» θα είναι τοποθετημένη σε δύο παραλίες του Δήμου Σπάτων-Αρτέμιδος επιβραβεύοντας την εξαιρετική ποιότητα των νερών και την εγγυημένη ασφάλεια των κολυμβητών, μαζί με άλλα 33 αυστηρά ελεγμένα κριτήρια, ανάμεσά τους και την ασφάλεια της δημόσιας υγείας, σύμφωνα με τον Δήμαρχο Δημήτρη Μάρκου.

Σε ανάρτησή του στο Facebook αναφέρει:

Η «Γαλάζια Σημαία» είναι διεθνές σύμβολο ποιότητας, θεωρούμενο το πιο γνωστό περιβαλλοντικό σύμβολο στον κόσμο. Απονέμεται διεθνώς, από το 1987, σε όσες ακτές και μαρίνες πληρούν τις αυστηρές προϋποθέσεις και έχει ως διεθνή συντονιστή το Ίδρυμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης με έδρα τη Δανία και 63 χώρες-μέλη παγκοσμίως. Οι πιστοποιήσεις ελέγχονται με τακτικούς και αιφνιδιαστικούς ελέγχους κατά τη διάρκεια κάθε έτους. Η κριτική επιτροπή αποτελείται από εκπροσώπους κρατικών υπηρεσιών Ελλάδος και ΕΕ, οικολογικών και μη κυβερνητικών οργανώσεων, καθώς και εθελοντών επιθεωρητών ακτών.

Ο Δήμος μας ανταποκρίνεται με συνέπεια στις απαιτούμενες προδιαγραφές, ώστε να προσφέρονται στον λουόμενο και τον επισκέπτη του Δήμου Σπάτων-Αρτέμιδος καθαρές θάλασσες και ακτές μέσω των ποιοτικών υπηρεσιών. Η κολυμβητική περίοδος θα ξεκινήσει την 1η Ιουνίου με την ανάρτηση της γαλάζιας σημαίας και όλων των απαραίτητων υλικοτεχνικών υποδομών και στις δύο βραβευμένες ακτές του Δήμου μας.