Στη 12ετή επιτυχή πορεία της Γαλιλαίας, που δείχνει τι μπορεί να επιτευχθεί όταν υπάρχει το όραμα, η συστηματική δουλειά και η κοινωνική στήριξη, αναφέρθηκε σε ειδική εκδήλωση ο Δήμαρχος Σπάτων-Αρτέμιδας, Δημήτρης Μάρκου.

Συγκεκριμένα τόνισε:

Σήμερα πια η Γαλιλαία δεν αποτελεί μία ακόμη μονάδα στο τομέα της υγείας από τις τόσες που λειτουργούν στη πατρίδα μας. Αποτελεί ένα πρότυπο πανελλαδικής εμβέλειας για το τι μπορεί πολλαπλά να προσφέρει η ανακουφιστική φροντίδα στον πάσχοντα συνάνθρωπό μας.

Τίποτα όμως δεν θα ήταν εφικτό χωρίς την ξεχωριστή προσωπικότητα του Μητροπολίτη μας Σεβασμιότατου Νικόλαου που είναι ο εμπνευστής αυτού του εγχειρήματος.
Κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη πολλών ανθρώπων πρόθυμων να στηρίξουν την προσπάθεια αυτή δείχνοντας αφοσίωση και πίστη.

Καιρός είναι να το κατανοήσει και η Πολιτεία και να θεσμοθετήσει επιτέλους την ανακουφιστική φροντίδα ως μία απολύτως απαραίτητη δράση σε ένα σύγχρονο Εθνικό Σύστημα Υγείας, προκειμένου να επιλυθούν σοβαρά ζητήματα που αντιμετωπίζει η «Γαλιλαία» στερώντας της ευκαιρίες.

Στο πλαίσιο αυτό θα πρέπει να δοθεί και η δυνατότητα στους Δήμους να μπορούν να επιχορηγούν τις μονάδες ανακουφιστικής φροντίδας. Άλλωστε η δυνατότητα αυτή της επιχορήγησης από τους Δήμους θα δοθεί άμεσα σύμφωνα με νομοσχέδιο που κατατέθηκε πρόσφατα και σε άλλους φορείς όπως στην Αστυνομία, η Πυροσβεστική και το Λιμενικό Σώμα.

Η πορεία αποτελεί την απαρχή μιας σειράς εκδηλώσεων που η τοπική κοινωνία, όπως εκφράζεται από τους 8 Δήμους της Μεσογαίας και της Λαυρεωτικής, θεωρεί χρέος της να οργανώσει ώστε να στηρίξει το όραμα του Μητροπολίτη μας σεβασμιώτατου Νικόλαου και την εργώδη προσπάθεια του προσωπικού και των εθελοντών της Γαλιλαίας.

Ξεκινάμε σήμερα την Πορεία μας από εδώ, από τα Σπάτα, την έδρα της Γαλιλαίας και συνεχίζουμε την σκυταλοδρομία αλληλεγγύης στους Δήμους Κρωπίας, Λαυρεωτικής, Μαρκοπούλου, Παιανίας, Παλλήνης, Ραφήνας-Πικερμίου και Σαρωνικού. Μία πορεία που θα γίνεται σε ετήσια βάση, ώστε με τις κοινές προσπάθειες όλων μας, το πολυσήμαντο έργο της Γαλιλαίας να συνεχισθεί και να διευρυνθεί.