labeaute

Ο χαλβάς, είναι το έδεσμα που …γνωρίζει μεγάλες δόξες στα σαρακοστιανά τραπέζια και όχι άδικα, καθώς εκτός από την πλούσια γεύση του, η υψηλή θρεπτική του αξία είναι εκείνη που τον καθιστά τον «βασιλιά» της εποχής!

Ο αγιορείτικος χαλβάς με ινδοκάρυδο είναι μια από εκείνες τις συνταγές που θα σας εκπλήξουν ευχάριστα με την απλότητα της παρασκευής και συγχρόνως με την πλούσια γεύση τους!

leuki
dianastore

Τα υλικά:

4 φλυτζάνια του τσαγιού νερό
2 φλυτζάνια του τσαγιού ζάχαρη
1/2 βιτάμ
250 γρ. σιμιγδάλι χονδρό
150 γρ. ινδοκάρυδο
1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση:

Βράζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό, τη ζάχαρη και το βιτάμ. Προσθέτουμε κατόπιν το σιμιγδάλι σιγά – σιγά προσέχοντας να μην σβολιάσει καθώς ανακατεύουμε. Μόλις πήξει λίγο, κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε το μισό ινδοκάρυδο. Το ανακατεύουμε καλά και το αραδιάζουμε αμέσως σε ένα ταψί. Το πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο ινδοκάρυδο και το αφήνουμε να κρυώσει. Όταν κρυώσει, το κόβουμε σε όποιο σχήμα θέλουμε.

Πηγή: moanastiriaka

coavacafe
bestseller
vivliopoleio
stamataki