Μέσα σε διάστημα τριών ημερών ο κ. Λεσουέρ- ιδρυτής του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου, Λεσουερ Ζαν Ζακ- δέχτηκε δύο κλήσεις-μυστήριο με απόκρυψη. Στο πρώτο τηλεφώνημα μία γυναίκα του είπε ότι γνωρίζει που φιλοξενούνταν το τιγράκι πριν το εγκαταλείψουν. Η γυναίκα αυτή του είπε την περιοχή, ωστόσο, όταν ο κ. Λεσουέρ τη ρώτησε εάν γνωρίζει κάποιο όνομα ή διεύθυνση η απάντηση ήταν αρνητική. Στη συνέχεια, του έκλεισε το τηλέφωνο και η επικοινωνία διεκόπη εκεί. Κανείς δεν ξέρει εάν η γυναίκα ήξερε περισσότερα πράγματα και φοβόταν να τα αποκαλύψει ή εάν οι πληροφορίες της ήταν ανεδαφικές.

Το δεύτερο τηλεφώνημα που δέχτηκε ο ιδρυτής του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου ήταν από έναν άντρα που του είπε ότι γνωρίζει πως κατέληξε το τιγράκι στα σκουπίδια. Ο άντρας αυτός του έδωσε κάποια στοιχεία, εντούτοις, και σε αυτή την περίπτωση όταν ο κ. Λεσουέρ άρχισε τις ερωτήσεις, στην προσπάθειά του να αντλήσει περισσότερες πληροφορίες, τότε του έκλεισε το τηλέφωνο. Και στις δύο περιπτώσεις δεν υπήρχε δυνατότητα για επιστροφή της κλήσης, καθώς ο καλών χρησιμοποίησε απόκρυψη για να μη φαίνεται ο αριθμός του τηλεφώνου του.

stamataki

Όλες οι πληροφορίες αξιολογούνται από την Αστυνομία, που έχει αναλάβει την έρευνα, όπως και το βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας που έχει «συλλάβει» το όχημα του ατόμου που εγκατέλειψε το τιγράκι στα σκουπίδια του Αττικού Ζωολογικού Κήπου. Δυστυχώς, ωστόσο η κάμερα δεν «έπιασε» τις πινακίδες κυκλοφορίας του αυτοκινήτου.

Χασίγια: Πώς πήρε αυτό το όνομα το λευκό τιγράκι

Στο μεταξύ, το λευκό τιγράκι βαφτίστηκε με το όνομα «Χασίγια». Πήρε το όνομα από μια Ινδιάνα της φυλής των Ναβάχο, που σημαίνει «Το κορίτσι που σηκώθηκε».

Η μικρή λευκή τίγρης πέρασε μαγνητικές εξετάσεις την περασμένη βδομάδα, καθώς αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα στη σπονδυλική της στήλη, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να κινήσει τα πίσω ποδαράκια της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εξετάσεις έχουν αποσταλεί από την κ. Λεσουέρ σε Διαγνωστικό Κέντρο της Αμερικής, για να γνωματεύσουν για την κατάλληλη θεραπευτική αγωγή, για τη μικρή Χασίγια, καθώς το ενδεχόμενο της ευθανασίας πλέον απομακρύνεται όλο και περισσότερο.

Σημειώνεται ότι την Κυριακή (19/3) σε ανακοίνωσή του στα social media το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο αναφέρει ότι, το τιγράκι υπεβλήθη σε διαγνωστικές εξετάσεις την περασμένη εβδομάδα, ότι βρίσκεται σε επικοινωνία με εξειδικευμένα κέντρα του εξωτερικού και ότι ενδεχομένως να μεταφερθεί σε άλλη χώρα.

Για τα προβλήματα υγείας, που αντιμετωπίζει το τιγράκι, το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο αναφέρει ότι, έχει προβλήματα στη λεκάνη, τη σπονδυλική στήλη και αλλού και ότι, το εμποδίζουν ακόμη και στην αναπνοή και στην τροφή, καθώς ασκούν πίεση στα όργανά του. Η κατάστασή του όπως σημειώνεται είναι σοβαρή.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου για το λευκό τιγράκι:

«Σας ευχαριστούμε για το συνεχές ενδιαφέρον σας αναφορικά με το μικρό λευκό τιγράκι, το οποίο βρέθηκε εγκαταλελειμμένο έξω από τον χώρο του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου. Το νεαρό ζώο, καθώς δεν μπορεί να τραφεί μόνο του, τρέφεται με την βοήθεια των φροντιστών μας και έχει πάρει 1 κιλό. Βρίσκεται σε κατάλληλο χώρο περίθαλψης στον οποίο η πρόσβαση στο κοινό απαγορεύεται.Ωστόσο, λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης της υγείας του, την Τετάρτη 15/3, υποβλήθηκε σε περαιτέρω διαγνωστικές εξετάσεις, μαγνητική και αξονική τομογραφία, σε εξειδικευμένο κέντρο.

Τα αποτελέσματα, επιβεβαίωσαν τις αρχικές εκτιμήσεις για την σοβαρότητα της κατάστασης της υγείας του, καθώς διαπιστώθηκαν τόσο γενετικές δυσμορφίες, όσο και επίκτητες από το λανθασμένο τρόπο διαχείρισης του. Το νεαρό ζώο αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα στην σπονδυλική στήλη, τη λεκάνη, τα πλευρά, καθώς και σε πολλά οστά που περιορίζουν σε μεγάλο βαθμό και κάνουν επώδυνη την κινητικότητά του. Παράλληλα, λόγω του παραμορφωμένου σκελετού, συμπιέζονται κάποια όργανα, δυσχεραίνοντας έτσι ακόμα και τη λήψη τροφής ή την αναπνοή του.

Τα αναλυτικά ιατρικά αποτελέσματα έχουν αποσταλεί στις αρμόδιες εθνικές αρχές, στην ειδική επιστημονική επιτροπή της ΕΑΖΑ (Ευρωπαϊκή Ένωση Ζωολογικών Πάρκων και Ενυδρείων), της οποίας είμαστε μέλος, καθώς και σε εξειδικευμένους κτηνιάτρους στο εξωτερικό, οι οποίοι μας έχουν προταθεί από οργανισμούς όπως το Born Free και το Wild Cat Sanctuary στις Η.Π.Α. Παράλληλα σε συνεργασία και μετά από αίτημά μας προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος, συστήνεται επιτροπή με την συμμετοχή εξειδικευμένων κτηνιάτρων, τόσο του Πάρκου μας, όσο και από άλλους φορείς, καθώς και καθηγητών πανεπιστημίου με σκοπό την ασφαλέστερη λήψη αποφάσεων για την μετέπειτα διαχείριση και υποστήριξη της υγείας του.

Ταυτόχρονα, βρισκόμαστε σε επαφή με εξειδικευμένο rescue center στην Ευρώπη, το οποίο φιλοξενεί τίγρεις και προτίθεται να το αναλάβει, αν το επιτρέπει η κατάσταση της υγείας του».