Μείωση στα διόδια της τάξεως των 30 λεπτών για τη διέλευση στην Αττική Οδό έρχεται το επόμενο έτος, σύμφωνα με σχετική δήλωση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή.

Συγκεκριμένα, έρχεται μείωση στα διόδια σε 2,50 ευρώ από τα 2,80 σήμερα, ωστόσο θα ισχύει από τον Οκτώβριο του 2024, οπότε ληγει και η τρέχουσα συμβαση.

«Από σήμερα ο διαγωνισμός για τη νέα 25ετή σύμβαση παραχώρησης της Αττικής Οδού μπήκε στη δεύτερη φάση του. Κατόπιν της τελικής απόφασης του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών οι δεσμευτικές προσφορές των ενδιαφερομένων πρέπει να υποβληθούν λαμβάνοντας υπόψη διόδια 2,50 ευρώ ανά διέλευση, ενώ με βάση την τρέχουσα σύμβαση, που εκπνέει τον Οκτώβριο του 2024, προβλέπονται διόδια 2,80 ευρώ» δήλωσε ειδικότερα ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, ενώ πρόσθεσε:

«Η απόφαση της Κυβέρνησης για μείωση των διοδίων της Αττικής Οδού στη νέα σύμβαση, όχι μόνο εντάσσεται στην ευρύτερη προσπάθεια αντιμετώπισης του κόστους διαβίωσης, αλλά κλείνει κι ένα κύκλο ανεδαφικών απόψεων περί κλιμακωτών διοδίων, χωρίς να υπάρχει συγκοινωνιακή μελέτη».

Πηγή: ertnews.gr