Στο ασφαλές και ευχάριστο περιβάλλον του Αθλητικού Συλλόγου Taekwondo Αρτέμιδος μπορεί να επιτευχθεί το αρχαίο γνωμικό που λεγόταν, λέγεται και θα λέγεται. “Νους υγιής εν σώματι υγιεί”… Ένα γνωμικό που ίσχυε, ισχύει και θα ισχύει όσο υπάρχει ο άνθρωπος.

Μικροί και μεγάλοι έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν παράλληλα αυτοπειθαρχία και αυτοπεποίθηση, ομαδικό πνεύμα, αυτοεκτίμηση και ισορροπία.

Ο Αθλητικός Σύλλογος Taekwondo Αρτέμιδος ιδρύθηκε το 2009 στην Αρτέμιδα με σκοπό την διάδοση των Κορεάτικων πολεμικών τεχνών σε μικρούς και μεγάλους αλλά και την εκγύμναση γενικότερα.

Ο Αθλητικός Σύλλογος Taekwondo Αρτέμιδος λειτουργεί καθημερινά τμήματα κάθε ηλικίας υπό την επίβλεψη έμπειρων εκπαιδευτών, που φροντίζουν να κάνουν βίωμα των εκπαιδευόμενων τις βασικές αρχές του Taekwondo που είναι η πειθαρχία και η αυτοσυγκέντρωση, οι οποίες βοηθούν το άτομο να αποδώσει σωματικά, γι’ αυτό και καλλιεργούνται συνεχώς στην προπόνηση.

Παράλληλα, μπορεί κανείς να μυηθεί στο Hapkido, μια ιδιαίτερη και δυναμική Κορεάτικη πολεμική τέχνη. Επίσης είναι μια αποτελεσματική μορφή αυτοάμυνας, που χρησιμοποιεί κλειδώματα, σημεία πίεσης, λακτίσματα, ρίψεις, ανατροπές και ακινητοποιήσεις στο έδαφος αλλά και χτυπήματα με τα χέρια και τους αγκώνες, που στοχεύουν σε ζωτικά σημεία του αντιπάλου. Κι όλα’ αυτά χωρίς την χρήση υπέρμετρης δύναμης αλλά χρησιμοποιώντας την δύναμη και την ορμή του αντιπάλου αφού αυτή είναι η φιλοσοφία της.

Όσοι πάλι παραμένουν πιστοί στην κλασσική μέθοδο εκγύμνασης, τότε μπορούν να επιλέξουν την αερόβια άσκηση. Η αερόβια άσκηση θέτει του μύες του σώματός μας σε κίνηση, χρησιμοποιώντας οξυγόνο. Με αυτό τον τρόπο καίει τους υδατάνθρακες και το λίπος για να παράξει ενέργεια.

Εάν θέλετε κι εσείς να μάθετε τα μυστικά των κορεάτικων πολεμικών τεχνών, τότε ο προορισμός είναι ένας:

Αθλητικός Σύλλογος Taekwondo Αρτέμιδος
Λ. Βραυρώνος 340 10η στάση
Τηλ: 2294.045129
actkdartemida@gmail.com

Το πρόγραμμα: