Ηλιοφάνεια με παροδικές νεφώσεις προβλέπονται σήμερα στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας. Τοπικές βροχές θα εκδηλωθούν στα δυτικά, κεντρικά, βόρεια και πιθανόν στα νότια. Τοπικές καταιγίδες τις πρωινές ώρες στα Δωδεκάνησα. Ισχυροί δυτικοί άνεμοι και θερμοκρασία σε μικρή πτώση.

Πιο αναλυτικά, προβλέπονται τοπικές βροχές στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια της χώρας, ενώ το πρωί τοπικές καταιγίδες ενδέχεται να εκδηλωθούν στα Δωδεκάνησα. Πιθανότητα για βροχή υπάρχει στις Κυκλάδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια ορεινά και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου. Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένεται ηλιοφάνεια με νεφώσεις, παροδικά αυξημένες. Παγετός θα εκδηλωθεί το βράδυ στα βόρεια ηπειρωτικά.

leuki
dianastore

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 13 βαθμούς στη βόρεια Ελλάδα (στη δυτική Μακεδονία από 0 έως 11 βαθμούς), 6 έως 17 βαθμούς στην κεντρική και νότια Ελλάδα, 5 έως 15 βαθμούς στη δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο από 0 έως 9 βαθμούς), 10 έως 15 βαθμούς στις Κυκλάδες και έως τους 17 βαθμούς στην Κρήτη, ενώ στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα θα κυμανθεί από 9 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο γενικά από δυτικές διευθύνσεις 6-7 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από βορειοδυτικές διευθύνσεις 5-6 μποφόρ. Στον Κορινθιακό Κόλπο θα πνέουν άνεμοι δυτικών διευθύνσεων, εντάσεως μέχρι 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση.

Στην Αττική προβλέπεται ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες. Τοπικές βροχές θα εκδηλωθούν τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4-5 και πρόσκαιρα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι στον Θερμαϊκό θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις, εντάσεως 5-6 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Πηγή: meteo.gr

vivliopoleio
stamataki
bestseller
coavacafe