Εικόνες ντροπής αντίκρισαν οι κάτοικοι της Αρτέμιδας, αλλά και οι επισκέπτες του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος στην παραλία της περιοχής μας.

Λόφοι από φύκια και βουρκόνερα “στόλιζαν” τη θάλασσα από τη μία άκρη της παραλίας έως την άλλη, ενώ το απόγευμα της Δευτέρας στην άμμο υπήρχαν δεκάδες σκουπίδια, πλαστικά και αποτσίγαρα…

stamataki
vivliopoleio

Τα σχόλια από τουρίστες που έφθασαν στην πόλη μας για να χαρούν τον ήλιο και τη θάλασσα ήταν και είναι άκρως αποκαρδιωτικά, ενώ δεκάδες ήταν τα μηνύματα που έφθασαν στο mail μας για την κατάσταση που επικρατούσε και επικρατεί στην παραλία.

Το καλοκαίρι είναι ήδη εδώ και δεδομένων των συνθηκών, λόγω κορονοϊού, η επισκεψιμότητα στην Αρτέμιδα αναμένεται μεγάλη. Ωστόσο, όπως φάνηκε από το πρώτο κρας τεστ, που αποτέλεσε το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, η πόλη μας κάθε άλλο παρά έτοιμη είναι για τη νέα σεζόν!

Κι όλα αυτά μόλις 20 ημέρες μετά τη σύλληψη του Δημάρχου της περιοχής, ύστερα από τρεις διαφορετικές καταγγελίες στις Αρχές για παράνομη συλλογή φυκιών! Το θέμα είχε ξεσηκώσει τότε θύελλα αντιδράσεων, με τον κ. Μάρκου να κατηγορεί την ΑΝΑΣΣΑ και εκείνη, δια στόματος Χατζηνικολάου, να απαντά ότι κάθε άλλο παρά ενάντια είναι στον καθαρισμό της παραλίας.

Οι ευθύνες ανήκουν σε πολλούς και καλό θα είναι να τις αναλάβουν όσο είναι ακόμα καιρός, καθώς οι κάτοικοι της Αρτέμιδας, οι επισκέπτες της, αλλά κυρίως τα παιδιά μας, αξίζουν μια ακτογραμμή πρότυπο!