Ανοίγει την Κυριακή η “αυλαία” του πρωταθλήματος της Formula 1 για το 2021, περίπου 3,5 μήνες μετά την ολοκλήρωση της σεζόν του 2020 στο Άμπου Ντάμπι.

Ομάδες και οδηγοί θα βρίσκονται την προσεχή Κυριακή (18:00 ώρα Ελλάδας) στο Μπαχρέιν για το πρώτο από τα 23 γκραν πρι του φετινού «μαραθωνίου», ο οποίος θα δοκιμάσει τις αντοχές των ανθρώπων και των μονοθεσίων τους.

leuki
dianastore

Η χρονιά που αρχίζει σε λίγες ημέρες είναι η τελευταία που πραγματοποιείται με το παρόν «σύνταγμα» της Φόρμουλα Ένα, καθώς οι… σαρωτικές αλλαγές στους κανονισμούς, οι οποίες επρόκειτο να τεθούν φέτος σε ισχύ, μετατέθηκαν λόγω της πανδημίας του κορονοϊού για το 2022.

Έτσι, είναι φυσικό οι ομάδες να έχουν αρχίσει να ρίχνουν… ματιές και στην επόμενη σεζόν, ωστόσο δεν πρέπει να… αδιαφορήσουν και για τα αποτελέσματά τους στη φετινή χρονιά, κατά την οποία τίθεται σε ισχύ όριο κόστους στις ομάδες. Σε μια προσπάθεια να διασφαλιστεί το μέλλον και η βιωσιμότητα των ομάδων, καθώς ο κορονοϊός «έπληξε» οικονομικά τη Φόρμουλα Ένα στην περυσινή σεζόν, αλλά και για να… δελεαστούν νέοι «παίκτες», προκειμένου να μπουν στο πρωτάθλημα, από φέτος τίθεται σε ισχύ όριο κόστους.

Αυτό ορίζεται σε 145 εκατομμύρια δολάρια για ένα ημερολογιακό έτος με 21 γκραν πρι (σ.σ. επειδή η σεζόν του 2021 περιλαμβάνει 23 αγώνες, το όριο αυτό αυξάνεται για τα δύο επιπλέον γκραν πρι σε 147,4 εκατομμύρια δολάρια), ωστόσο θα μειωθεί τα επόμενα χρόνια. Έτσι, η «βάση» του θα είναι 140 εκατομμύρια το 2022 και 135 εκατομμύρια δολάρια το 2023.

Πηγή και φωτό: amna.gr

stamataki
coavacafe
vivliopoleio
bestseller