Στο πλαίσιο του στοχευμένου προγράμματος που υλοποιεί η Περιφέρεια Αττικής με στόχο τη διάδοση και ενίσχυση της ανακύκλωσης, ο Περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης παρέδωσε την Τετάρτη απορριμματοφόρα υψηλής τεχνολογίας και καφέ κάδους για τη συλλογή οργανικών αποβλήτων στους Δήμους Κρωπίας και Μαρκοπούλου.

«Αυτή είναι μόνο η αρχή», διεμήνυσε ο κ. Πατούλης, επισημαίνοντας πως θα ακολουθήσει και δεύτερος κύκλος, προκειμένου να ενισχυθούν με ακόμα περισσότερους κάδους και απορριμματοφόρα οι Δήμοι της Αττικής.

stamataki
vivliopoleio

Ειδικότερα, ο κ. Πατούλης παρέδωσε στον Δήμαρχο Κρωπίας, Δημήτρη Κιούση, και στον Δήμαρχο Μαρκοπούλου, Κώστα Αλλαγιάννη, από ένα ειδικό απορριμματοφόρο σύγχρονης τεχνολογίας και από 110 καφέ κάδους.

Σταδιακά το επόμενο διάστημα θα διατεθεί ανάλογος εξοπλισμός στο σύνολο των Δήμων της Αττικής.

Ο κ. Πατούλης επεσήμανε πως η χώρα μας και ειδικότερα η Αττική είχε μείνει πίσω στο ζήτημα της σωστής διαχείρισης των στερεών αποβλήτων, γεγονός που, όπως σημείωσε, κόστισε ακριβά στους πολίτες και στο περιβάλλον. «Αφήνουμε πίσω μας τις παθογένειες και την κακοδιαχείριση του χθες και εργαζόμαστε για να γίνει η Αττική, Περιφέρεια-πρότυπο στο ζήτημα της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων» ανέφερε χαρακτηριστικά.