coavacafe
vivliopoleio
arxontikon
bestseller
pennygiannakopoulou

Αυτή η τάρτα με ξηρά σύκα και γραβιέρα Νάξου, φτιαγμένη με μεράκι από τον αγαπημένο Στέλιο Παρλιάρο, σίγουρα προσφέρει στον ουρανίσκο σας μια νέα γευστική εμπειρία.

Αυτή η τάρτα με ξηρά σύκα και γραβιέρα Νάξου, φτιαγμένη με μεράκι από τον αγαπημένο Στέλιο Παρλιάρο, σίγουρα προσφέρει στον ουρανίσκο σας μια νέα γευστική εμπειρία.

leuki
dianastore

Η συγκεκριμένη τάρτα είναι εξαιρετικά νόστιμο αλμυρό γλυκό, τη γεύση του οποίου απογειώνουν τα γνωστά ελληνικά προϊόντα! Θα χρειαστείτε μόλις 15 λεπτά προετοιμασίας και λίγο παραπάνω από μια ώρα για να την ψήσετε.

Τα υλικά:

Για τη ζύμη της τάρτας:

• 200 γρ. βούτυρο
• 400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 2 αυγά
• 1/4 του φλιτζανιού νερό
• 1 πρέζα αλάτι
• 1 πρέζα ζάχαρη

Για τη γέμιση:

• 250 γρ. κρέμα γάλακτος
• 250 γρ. γραβιέρα Νάξου τριμμένη
• 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
• 3 αυγά
• 250 γρ. ξερά σύκα ψιλοκομμένα
• Λίγη κανέλα

Εκτέλεση:

Βάζουμε σε ένα μπολ το βούτυρο, το αλεύρι, τα αυγά, τη ζάχαρη, το αλάτι και το νερό και χτυπάμε. Ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μια λεία ζύμη. Καλύπτουμε το ζυμάρι με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.

Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε τη γέμιση. Κόβουμε τα σύκα σε λεπτές ροδέλες. Ανακατεύουμε τα αυγά με τη ζάχαρη, την κανέλα και την κρέμα γάλακτος. Βγάζουμε τη ζύμη και ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο! Στρώνουμε σε ελαφρά βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα, κάνουμε λίγες τρύπες εδώ κι εκεί και βάζουμε στο εσωτερικό πυρίμαχη μεμβράνη με ρύζι ή φασόλια για να μην φουσκώσει η ζύμη.

Ψήνουμε στους 200° C στο φούρνο για 15 λεπτά. Στρώνουμε στην ψημένη ζύμη τα σύκα, την γραβιέρα και περιχύνουμε με το μείγμα των αυγών. Βάζουμε και πάλι στο φούρνο για 50 λεπτά, χαμηλώνοντας τη θερμοκρασία στους 180° C.

Πηγή: Dogma.gr

vivliopoleio
coavacafe
bestseller
stamataki