φιλανθρωπικές απάτες 

Αποκαλύψεις σοκ για το άγριο έγκλημα στην Αρτέμιδα φέρνει στο “φως” με εκτανές ρεπορτάζ της η ιστοσελίδα thetoc.gr.

“Αν ο πατέρας σου δεν μου δώσει τα χρήματα, πες του θα του σπάσω τα κόκκαλα”, είχε επισημάνει, ο 34χρονος, που έκανε πράξη την απειλή του. Σκότωσε τον 65χρονο από την Αλβανία, με μία… κλωτσιά στο κεφάλι, για ένα χρέος μόλις 130 ευρώ! Είχε ανάγκη τα χρήματα γιατί θα γεννούσε η γυναίκα του, υποστήριξε ο δράστης.

Το άγριο έγκλημα καταγράφηκε στις 10 Μαΐου 2020, μέσα στην αυλή του σπιτιού του θύματος, στην Αρτέμιδα. Ο 34χρονος που έμενε σε κοντινή απόσταση και γνώριζε το θύμα, τον επισκέφθηκε εκείνο το απόγευμα, ζητώντας για ακόμη μία φορά τα 130 ευρώ που του χρωστούσε ο 65χρονος, ο οποίος του είπε ότι δεν μπορεί να τον ξεπληρώσει.

Πολύ γρήγορα η έντονη λογομαχία εξελίχθηκε σε μία σύντομη και δολοφονική συμπλοκή. Ο δράστης κατάφερε μερικά χτυπήματα με γροθιές στο πρόσωπο του 65χρονου και όταν εκείνος έπεσε κάτω, του έδωσε μία δυνατή κλωτσιά στο κεφάλι, η οποία φαίνεται πως απέβη μοιραία.

Ο 34χρονος μετά την πράξη του τράπηκε σε φυγή, ενώ το θύμα εντοπίστηκε από περίοικους, οι οποίοι ειδοποίησαν την αστυνομία και ασθενοφόρο. Ο 65χρονος μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο όπου λίγη ώρα αργότερα κατέληξε από εγκεφαλική αιμορραγία. Από την νεκροτομή διαπιστώθηκε ότι αιτία θανάτου ήταν οι κακώσεις στο κεφάλι του θύματος από τα λακτίσματα του δράστη.

Οι αξιωματικοί του τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής, συλλέγοντας στοιχεία και μαρτυρίες, εξακρίβωσαν ότι δράστης ήταν ο 34χρονος από την Αλβανία, και κίνητρο του εγκλήματος οι μηδαμινές προσωπικές και οικονομικές διαφορές που είχαν κατηγορούμενος και θύμα.

Κομβική ήταν η κατάθεση του γιου του θύματος, που οδήγησε την έρευνα στον δράστη. Η κατάθεση του 34χρονου σε συνδυασμό με τα αποτελέσματα των εγκληματολογικών εργαστηρίων, φέρεται να τεκμηρίωσαν την ενοχή του. Όπως ισχυρίστηκε ο 34χρονος, χρειαζόταν τα χρήματα, καθώς η γυναίκα του ήταν έγκυος και μάλιστα θα γεννούσε. Όπως έγινε γνωστό, ο δράστης έγινε πατέρας την ημέρα που οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν ως δράστη της ανθρωποκτονίας.

Για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία, η οποία υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών. Σε βάρος του 34χρονου εκδόθηκε ένταλμα, δυνάμει του οποίου συνελήφθη.