Μια Ελληνίδα νοικοκυρά  έκανε την παρακάτω καταγγελία δημόσια  στο facebook

“ΠΡΙΝ 5 ΜΕΡΕΣ ΑΓΟΡΑΣΑ ΜΙΑ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ 3ων ΤΕΜΑΧΙΩΝ ΣΑΛΤΣΑ .ΚΑΘΩΣ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΡΙΞΑ ΣΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΜΟΥ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑ ΟΤΙ ΕΙΧΕ ΕΝΑ ΠΟΝΤΙΚΙ ΜΕΣΑ. ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΠΕΙΡΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΝΑ ΕΡΘΩ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΩΣ.ΜΑΤΑΙΩΣ ! ΒΡΗΚΑ ΕΝΑ ΤΡΟΠΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΕΣΩ ΜΑΙΛ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΑ ΚΑΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΕΝΤΟΣ 10 ΛΕΠΤΩΝ ΕΛΑΒΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ! ΟΤΑΝ ΜΕ ΠΗΡΑΝ ΤΗΛΕΦΩΝΟ Ο ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΗΣΑ ΜΕ ΡΩΤΗΣΕ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΥΝΕΒΗ.ΤΟΥ ΕΞΗΓΗΣΑ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΘΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΜΑΙ ΕΤΑΙΡΙΑ ΚΟΥΡΙΕΡ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΚΟΥΤΙ ΜΕ ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ ! ΕΚΤΟΤΕ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ 5 ΜΕΡΕΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΜΦΑΝΙΣΤΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΩ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΗΚΩΝΟΥΝ ΚΑΝ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ! ΕΠΕΙΔΗ ΜΕ ΕΝΟΧΛΗΣΕ Η ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΧΕΙ ΜΟΛΥΝΕΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΑΡΤΙΔΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ ΚΑΙ ΑΥΤΗ Η ΣΑΛΤΣΑ ΕΧΕΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕΙ ΣΕ ΕΚΑΤΟΤΑΔΕΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΧΟΥΝΕ ΜΑΓΕΙΡΕΨΕΙ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ! ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΜΕ ΩΘΗΣΕ ΝΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΩ !”

Η απάντηση της εταιρίας ήταν άμεση :

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 23/01/2020

Σε συνέχεια σχετικής αναφοράς καταναλώτριας, η ΕΛΑΪΣ – UNILEVER HELLAS βεβαιώνει κατηγορηματικά ότι, εντός της συσκευασίας Pummaro δεν δύναται να περιέχεται ξένο σώμα, όπως μπορεί να φαίνεται εκ πρώτης όψης, καθώς η συσκευασία του γίνεται σε κλειστού τύπου μηχανή, κάτω από ασηπτικές συνθήκες, που δεν επιτρέπουν την επαφή του προϊόντος με το περιβάλλον.

Είναι σχεδόν βέβαιο ότι πρόκειται για μία αλλοίωση του τοματικού προϊόντος, γεγονός που θα επιβεβαιωθεί εντός των επόμενων ημερών, η οποία έχει επιστημονικά τεκμηριωθεί ότι αναπτύσσεται υπό δύο πιθανές συνθήκες: α) Όταν το προϊόν έχει παραμείνει ανοιγμένο εκτός ή εντός ψυγείου για χρονικό διάστημα πέραν του αναγραφόμενου στην συσκευασία χρόνου ανάλωσής του, ή β) εάν έχει δημιουργηθεί μια μικρή (πιθανώς μη ορατή) οπή στην ασηπτική του συσκευασία, από τυχόν «κακοποίηση» κατά την διαδικασία της αλυσίδας φόρτωσης – διακίνησης -τοποθέτησης στο εμπόριο, η οποία επιτρέπει τη διέλευση αέρα.

Οι συνθήκες αυτές επιτρέπουν το σχηματισμό μυκήτων – ευρωτίασης (κοινώς μούχλας), οι οποίοι δεν έχουν επιπτώσεις στην υγεία, αν και αισθητικά δυσάρεστοι (όπως στην τελευταία αυτή περίπτωση). Το Pummaro είναι 100% φυσικό προϊόν, δεν περιέχει συντηρητικά, χαρακτηριστικό που συμβάλλει στην υψηλή διατροφική του αξία. Σ’ αυτό οφείλεται και η μικρή διάρκεια ζωής του, από τη στιγμή που θα ανοιχθεί η συσκευασία – μόλις 4 ημέρες. Το γεγονός αυτό όμως το καθιστά ταυτόχρονα πιο ευαίσθητο, με αποτέλεσμα ακόμα και η παραμικρή καταπόνηση της συσκευασίας του να μπορεί να αποτελέσει αιτία αλλοίωσης. Η εταιρεία μας ακολουθεί αυστηρά πρότυπα διασφάλισης ποιότητας για όλα τα προϊόντα της, ώστε να εξασφαλίζει ότι τα προϊόντα που φτάνουν στο τραπέζι του καταναλωτή μας βρίσκονται σε άριστη κατάσταση.

Οι παραγωγικές διαδικασίες στο εργοστάσιο της Γαστούνης, όπου παράγεται το Pummaro, έχουν πιστοποιηθεί επανειλημμένως σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα για την παραγωγή τροφίμων.

Κάθε παρτίδα παραγωγής ελέγχεται συστηματικά και παραμένει στο εργοστάσιο τουλάχιστον δύο επιπλέον εβδομάδες για ποιοτικό έλεγχο, ώστε -μεταξύ άλλων- να αποκλεισθεί ρήξη της συσκευασίας στις παραγωγικές μας εγκαταστάσεις.

Μετά την άμεση επικοινωνία μας με την καταναλώτρια, σύμφωνα με τις διαδικασίες ασφάλειας που ακολουθούμε, πραγματοποιήθηκαν οι σχετικοί έλεγχοι της συγκεκριμένης παρτίδας παραγωγής και επιβεβαιώθηκε ότι δεν υφίσταται οποιοδήποτε πρόβλημα με τη συγκεκριμένη παρτίδα.