Σε ισχύ παραμένει το απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας για τα νησιά του Αιγαίου, λόγω των θυελλωδών ανέμων. Είναι η δεύτερη συνεχόμενη ημέρα που δεν πραγματοποιούνται δρομολόγια πλοίων λόγω της κακοκαιρίας.

Μικρή εξασθένιση των ανέμων αναμένεται από το μεσημέρι και μετά και ενδεχομένως να υπάρξουν τροποποιήσεις στα δρομολόγια εντός της ημέρας.

Η πρόγωση της ΕΜΥ

Άστατος θα είναι ο καιρός σήμερα Τρίτη 18/10 με κύριο χαρακτηριστικό τους θυελλώδεις ανέμους στο Αιγαίο αλλα και τοπικές βροχές. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), στη δυτική και τη βόρεια Ελλάδα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Στις υπόλοιπες περιοχές θα υπάρχουν κατά διαστήματα νεφώσεις και στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Σποράδες, τις Κυκλάδες και την Κρήτη θα σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά και τα βόρεια.