Επαναλειτουργούν από την ερχόμενη Δευτέρα τα μεγάλα εμπορικά κέντρα, τα ινστιτούτα αισθητικής και διαιτολογίας, τα ζωολογικά πάρκα, οι βοτανικοί κήποι και οι υπηρεσίες εκπαίδευσης σκύλων, όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, στο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ.

«Η επιστροφή στην κανονικότητα γίνεται με μεγαλύτερη ταχύτητα, δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης και πρόσθεσε ότι «Ο ιός δεν έχει εξαφανιστεί, αλλά κάθε μέρα γίνεται και πιο αδύναμος», προσθέτοντας ότι όσο βελτιώνεται η κατάσταση από την υγειονομική πλευρά, τόσο «θα πηγαίνουμε καλύτερα και οικονομικά».

stamataki
vivliopoleio

Υπενθυμίζεται πως τα εμπορικά κέντρα, σύμφωνα με το αρχικό πρόγραμμα, επρόκειτο να ανοίξουν την 1η Ιουνίου.

Αναφερόμενος στην επανεκκίνηση της οικονομίας και του τουρισμού, ο Άδωνις Γεωργιάδης εμφανίστηκε αισιόδοξος. «Όσο γρηγορότερα περάσουμε στο άνοιγμα της οικονομίας και όσο γρηγορότερα διαφημίσουμε στον υπόλοιπο κόσμο ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να ξεκινήσει την τουριστική της περίοδο τόσο μικρότερο θα είναι το οικονομικό αποτύπωμα της πανδημίας στην οικονομία μας. Είμαι αισιόδοξος. Πάμε καλά. Αν τηρήσουμε την ίδια στάση πειθαρχίας και προστασίας όλοι μας, θα πάμε ακόμα καλύτερα. Όλοι μαζί κερδίζουμε αυτήν τη μάχη και όλοι μαζί θα κερδίσουμε τη μάχη της οικονομίας», δήλωσε.

ΣΥΡΙΖΑ: Στα πολυκαταστήματα μάλλον δεν κολλάει ο κορονοϊός

Επικριτικά σχολίασε το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ το άνοιγμα των εμπορικών κέντρων:

«Άλλο ένα κρούσμα κραυγαλέας αντίφασης στα πολλά μέτρα και σταθμά της κυβέρνησης για την επανεκκίνηση μετά τη καραντίνα:

Τη Δευτέρα ανοίγουν άρον-άρον τα μεγάλα πολυκαταστήματα, γνωστών επιχειρηματικών συμφερόντων, όπου μάλλον δεν κολλάει ο κορονοϊός. Την ίδια ώρα, όμως, παραμένουν κλειστά και στο έλεός τους, τα μικρά καταστήματα εστίασης με εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους. Εκεί που προφανώς ο κορονοϊός κολλάει, τουλάχιστον μέχρι και την 1η Ιουνίου.

Περιμένουμε από τον κ. Μητσοτάκη να μας πει και πάλι πόσο νοιάζεται για τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα.