Ανοιχτή Αγκαλιά : Πραγματοποιήθηκε Ημερίδα Μαθησιακών Δυσκολιών

0
coavacafe
arhontikon
graffitykey

Σε ημερίδα του Κέντρου Ημέρας «Ανοιχτή Αγκαλιά», στο Κορωπί, με αντικείμενο τις  Μαθησιακές δυσκολίες παρευρέθη ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής κύριος Θανάσης Αυγερινός.

Το Σάββατο 30 Νοεμβρίου ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής κ. Θανάσης Αυγερινός τίμησε με την παρουσία του την ημερίδα που διοργάνωσε το Κέντρο Ημέρας «Ανοιχτή Αγκαλιά» Φ.Κ.Π.Ι. με θέμα : «Μαθησιακές δυσκολίες: Ένα φάσμα στα όρια της υπεραξιολόγησης – Ανίχνευση, Εκπαιδευτικές και Ειδικές Παρεμβάσεις».

dianastore
leuki

Ο Αντιπεριφερειάρχης έκανε την έναρξη της ημερίδας απευθύνοντας χαιρετισμό όπου, μεταξύ άλλων, εξήρε το έργο που παρέχει το Κέντρο Ημέρας «Ανοιχτή Αγκαλιά» στα παιδιά με αναπτυξιακές και συναισθηματικές διαταραχές και τόνισε τη σημασία που έχει η λειτουργία τέτοιων δομών στήριξης τόσο στην αποκατάσταση των δυσκολιών όσο και στην κοινωνικοποίηση, την συναισθηματική – ψυχολογική στήριξη των παιδιών αλλά και των γονέων ή κηδεμόνων τους.

Ανοιχτή αγκαλιά – Η δομή

Το Κέντρο Ημέρας «Ανοιχτή Αγκαλιά» αποτελεί μία πολύ σημαντική δομή για την Ανατολική Αττική, καθώς βρίσκεται στο Κορωπί, είναι στελεχωμένο από ειδικούς επαγγελματίες όπως προβλέπεται από τον Τομέα Ψυχικής Υγείας του Υπουργείου, δέχεται παιδιά από όλη την Περιφέρεια Ανατολικής Αττικής, ηλικίας 3 – 14 ετών και οι υπηρεσίες που παρέχει προς τους ωφελούμενους, παιδιά και οικογένειες, είναι δωρεάν.

Τέλος, το Κέντρο συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω και του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Αττικής και εποπτεύεται από το Υπουργείο Υγείας.

stamataki
happytwins
bestseller