Ανησυχία επικρατεί στον ΕΟΔΥ για τα κρούσματα κορονοϊού, αλλά και τους τρεις θανάτους, που καταγράφονται σε ασθενείς που νοσηλεύονταν ή έκαναν αιμοκάθαρση σε δύο κλινικές στην Αθήνα.
Πρόκειται για την κλινική «Ταξιάρχαι» στο Περιστέρι και για την κλινική “Κασταλία” στο Ελληνικό. Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Αθηνών διέταξε κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση και για τις δύο περιπτώσεις, προκειμένου να ερευνηθεί εάν οι υπεύθυνοι παραβίασαν τα μέτρα πρόληψης για την διάδοση του ιού.
Στην κλινική “Ταξιάρχαι” ασθενείς και υπάλληλοι διαγνώστηκαν θετικοί, ενώ συνολικά τρεις ασθενείς που νοσηλεύονταν εκεί, έχασαν τη μάχη με τον ιό. Η κλινική τέθηκε σε καραντίνα και στεγανοποιήθηκε.
Στην κλινική “Κασταλία” στο Ελληνικό ελέγχονται μαζικά οι τρόφιμοι και εργαζόμενοι και τα αποτελέσματα αναμένονται με αγωνία.


