pennygiannakopoulou
bestseller
arxontikon
vivliopoleio

Τέσσερις Δήμοι των Μεσογείων ένωσαν τις δυνάμεις τους για να ξεπεράσον αδυναμίες και αγκυλώσεις, αλλά και για να χαράξουν νέους δρόμους στην ανάπτυξη. Για τον λόγο αυτό συνέστησαν Αναπτυξιακό Οργανισμό, μέσα από τον οποίο στοχεύουν να υλοποιήσουν έργα ανάπτυξης, με πνεύμα συνεργασίας για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων τους.

Οι Δήμοι Κρωπίας, Μαρκοπούλου-Μεσογαίας, Παιανίας και Σπάτων-Αρτέμιδος, κατόπιν σχετικών αποφάσεων των Δημοτικών Συμβουλίων έχουν ξεκινήσει τις διαδικασίες για τη σύσταση Αναπτυξιακού Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης με τη μορφή Ανώνυμης Εταιρείας Ειδικού Σκοπού με την επωνυμία «ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΤΤΙΚΗΣ Α.Ε. – ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ» και με διακριτικό τίτλο «ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΤΤΙΚΗΣ Α.Ε – Α.Ο.Τ.Α.».

leuki

Η «ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΤΤΙΚΗΣ Α.Ε – Α.Ο.Τ.Α.» αποτελεί μια στρατηγική επιλογή ανάπτυξης για την ευρύτερη περιοχή των Μεσογείων κι ανοίγει νέους ορίζοντες, ενώνοντας τις δυνάμεις τους για την αναβάθμιση των υποδομών και την ενίσχυση των υπηρεσιών προς τους πολίτες. Είναι ένα δυναμικό εργαλείο, που θα αποτελέσει την αιχμή της παραγωγής έργου, ξεπερνώντας τις δαιδαλώδεις γραφειοκρατικές διαδικασίες, που πυκνά συχνά δυσχεραίνουν το έργο της τοπικής αυτοδιοίκησης, δίνοντας απαντήσεις στη δύσκολη καθημερινότητα των δημοτών, όπως υπογραμμίζουν.

Στόχος είναι: Η από κοινού με τους Δήμους εφαρμογή αναπτυξιακών πολιτικών μέσω της εκπόνησης τοπικού Στρατηγικού Σχεδίου Ανασυγκρότησης της Τοπικής Οικονομίας προς όφελος των πολιτών, η ένταξη-συμμετοχή και υλοποίηση συν-χρηματοδοτούμενων Ευρωπαϊκών προγραμμάτων, η ενίσχυση της διοικητικής και τεχνικής επάρκειας των Δήμων μέσω της επιστημονικής, συμβουλευτικής, και τεχνικής υποστήριξης, η ωρίμανση και εκτέλεση έργων υποδομής, η υλοποίηση δράσεων κι έργων που εντάσσονται στους στόχους της βιώσιμης ανάπτυξης, η υιοθέτηση νέων τεχνολογιών σε όλες τις υπηρεσίες των Δήμων κι η παροχή υπηρεσιών ψηφιοποίησης, η υλοποίηση πολιτικών κοινωνικής συνοχής.

Σε ένα τόσο σημαντικό φορέα για την περιοχή, που θα αναλάβει να σχεδιάσει και να υλοποιήσει σημαντικά αναπτυξιακά έργα, η επιλογή των προσώπων που θα τον καθοδηγήσουν είναι καθοριστική.

Από κοινού οι τέσσερις Δήμαρχοι επέλεξαν να συνθέσουν την ομάδα που θα ηγηθεί αυτής της προσπάθειας με ανθρώπους που έχουν εμπειρία, τεχνογνωσία και δυναμική, δημιουργώντας ένα σχήμα με καταξιωμένα στελέχη, το οποίο θα εγγυάται την επίτευξη των προσδοκιών και των στόχων.

Στη θέση του Προέδρου της «ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Α.Ε – Α.Ο.Τ.Α.» προτάθηκε να αναλάβει ο επί χρόνια Νομάρχης Ανατολικής Αττικής, Λεωνίδας Κουρής.

Συστάσεις για το ποιος είναι ο Λεωνίδας Κουρής, δε χρειάζονται. Η μακρόχρονη παρουσία του στα αυτοδιοικητικά και στην πολιτική ζωή του τόπου, το έργο που επιτέλεσε στην Ανατολική Αττική και η καθαρότητα του, αποτελούν εγγύηση και βάζουν τον πήχη ψηλά.
Δίπλα στον έμπειρο Λεωνίδα Κουρή, στη νευραλγική θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου, προτάθηκε ομόφωνα να αναλάβει ο Κωνσταντίνος Μπουλμέτης, με πολυετή αυτοδιοικητική και επαγγελματική εμπειρία στη διοίκηση φορέων Γενικής Κυβέρνησης, Δ.Ε.Κ.Ο., Ο.Τ.Α. κι Ιδιωτικών Επιχειρήσεων, έχοντας γνώση του ευρύτερου ρόλου των δημόσιων επιχειρήσεων κι οργανισμών, εντός ενός ανταγωνιστικού οικονομικού περιβάλλοντος.

«Είμαστε βέβαιοι ότι θα υπηρετήσουν το σκοπό του Αναπτυξιακού Οργανισμού με τον καλύτερο τρόπο, έχοντας υψηλή την αίσθηση του καθήκοντος και την κατανόηση της έννοιας του δημόσιου συμφέροντος.

Εμείς, οι τέσσερις Δήμοι Κρωπίας, Μαρκοπούλου – Μεσογαίας, Παιανίας και Σπάτων – Αρτέμιδος, θα στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις το μεγαλεπήβολο αυτό εγχείρημα, μέσα από το οποίο στοχεύουμε να αναβαθμίσουμε τις παρεχόμενες υπηρεσίες και την ποιότητα ζωής των δημοτών μας.»

Δυο λόγια για τον Λεωνίδα Κουρή

Ο Λεωνίδας Ν. Κουρής γεννήθηκε το 1949 στην Αθήνα είναι Έλληνας πολιτικός, πρώην Δήμαρχος Αθηναίων και πρώην Νομάρχης Ανατολικής Αττικής. Σπούδασε Μεταλλειολόγος Μηχανικός στο ΕΜΠ και Οικονομικές Επιστήμες στην ΑΣΟΕΕ με μεταπτυχιακά στην Διοίκηση Επιχειρήσεων και την Περιφερειακή Ανάπτυξη. Απασχολήθηκε ως σύμβουλος ιδιωτικών και δημόσιων επιχειρήσεων ενώ διετέλεσε διευθυντής της ΔΕΗ και σύμβουλος στα Υπουργεία Βιομηχανίας – Ενέργειας και Οικονομικών την περίοδο 1977-81.

Το 1986 μετακινήθηκε στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης οπότε και εκλέχτηκε Δημοτικός Σύμβουλος Αθηναίων, διατελώντας Αντιδήμαρχος αρμόδιος για διάφορες υπηρεσίες του Δήμου από το 1987 έως το 1992. Τον Απρίλιο του 1992 αναλαμβάνει Δήμαρχος Αθηναίων. Για την προσφορά του στην πόλη ο διάδοχος του Αβραμόπουλος του απένειμε το χρυσό μετάλλιο της πόλης το 1995. Κατά την περίοδο της δημαρχίας του υπήρξε επίσης πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ από την οποία θέση προώθησε το θεσμό της αιρετής Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και την οικονομική αυτοτέλεια των Δήμων. Ήταν επίσης επικεφαλής της αντιπροσωπείας της ελληνικής τοπικής αυτοδιοίκησης στο Συμβούλιο της Ευρώπης (1993-1994).

Από το 1995 χρημάτισε σύμβουλος του προέδρου του κόμματος και Πρόεδρος της ΚΕΤΑ (Κεντρική Επιτροπή Τοπικής Αυτοδιοίκησης) της Νέας Δημοκρατίας, καθώς και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της ΝΔ. Το 1997 εξελέγη Βουλευτής Αττικής. Πλήρωσε τις θέσεις του Προέδρου της Ομάδας Κοινοβουλευτικού Ελέγχου Εσωτερικών της ΝΔ ενώ μετείχε στις Επιτροπές μορφωτικών, οικονομικών και δημόσιας διοίκησης υποθέσεων.

Τον Οκτώβριο του 2002 εξελέγη Νομάρχης Ανατολικής Αττικής με ποσοστό 50.1% από τον πρώτο γύρο και το 2006 εκλέχτηκε ξανά με ποσοστό 54.4% από τον πρώτο γύρο.

Μετά τις εκλογές του Οκτωβρίου, και μιας και ήταν ο μόνος υποψήφιος Νομάρχης της Νέας Δημοκρατίας που εκλέχθηκε στο λεκανοπέδιο, ήταν ο επικρατέστερος υποψήφιος για το χρίσμα της Νέας Δημοκρατίας για την προεδρία της ΕΝΑΕ, όμως αρνήθηκε να θέσει υποψηφιότητα για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο, επειδή έκρινε ότι δεν συνέτρεξαν οι τρεις προϋποθέσεις που είχε θέσει. Ειδικότερα, είχε ζητήσει την αποτίμηση της παρουσίας όσων συμμετείχαν στο προηγούμενο Διοικητικό Συμβούλιο, την εκ των προτέρων οριοθέτηση των στόχων της νέας τετραετίας και τη διαμόρφωση του ψηφοδελτίου μέσα από συλλογικές διαδικασίες.

Ποιος είναι ο Κώστας Μπουλμέτης

Ο Κωνσταντίνος Μπουλμέτης σπούδασε Κοινωνιολογία και Πολιτικές Επιστήμες, ενώ κατέχει μεταπτυχιακό δίπλωμα «MSc Marketing and Communication in New Technologies» από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Έχει διατελέσει Διευθυντής Γραφείου Υφυπουργού στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, Διευθυντής Γραφείου Υφυπουργού στο Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών, Σύμβουλος Δοίκησης και Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας «ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΕΛΤΑ», καθώς και Σύμβουλος Διοίκησης σε πολυεθνικές εταιρείες κι επιχειρηματικούς Ομίλους.

Έχει έντονη διεθνή παρουσία ως επικεφαλής Ελληνικών Αντιπροσωπειών σε Συμβούλια και Διεθνή Forums, όπως η Γενική Συνέλευση του Ο.Η.Ε., Συμβούλια Υπουργών Μεταφορών, Υπουργικές Συνόδους της Ε.Ε. και διμερείς συναντήσεις με τρίτες χώρες.

Κατά τη διάρκεια της θητείας του στη δημόσια διοίκηση χειρίστηκε κρίσιμα θέματα. Έδωσε έμφαση στη σύνταξη του νομοσχεδίου για τους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς και στη χάραξη εθνικής στρατηγικής για την Ελληνική Μεσογειακή Διατροφή.

Είχε την αρμοδιότητα της εποπτείας της λειτουργίας του ΟΣΕ, του Ομίλου ΟΑΣΑ και της Αττικό Μετρό. Ταυτόχρονα υπήρξε επικεφαλής της ομάδας εκπόνησης του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου για τις μεταφορές της Χώρας και ήταν υπεύθυνος για τη σύνταξη του νομοθετικού πλαισίου.

Ο Κωνσταντίνος Μπουλμέτης έχει διαρκή παρουσία στην Αυτοδιοίκηση. Συγκεκριμένα έχει διατελέσει 4 χρόνια Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Παιανίας και έχει θητεύσει συνολικά 15 χρόνια ως δημοτικός σύμβουλος.

Σε αυτό το διάστημα υπηρέτησε σε διάφορες θέσεις ευθύνης, όπως αυτών του Προέδρου της Δημοσθένειου Βιβλιοθήκης και του μέλος του διοικητικών συμβουλίων των Νομικών Προσώπων του Δήμου, ενώ έχει εκπροσωπήσει τον Δήμο Παιανίας σε Διεθνείς Συνόδους και Συνέδρια Αυτοδιοίκησης.

vivliopoleio
bestseller
stamataki