Αλλάζει πάλι ο καιρός τις επόμενες μέρες όπως αναφέρουν τόσο ο Σάκης Αρναούτογλου, όσο και η ΕΜΥ.

Το Σαββατοκύριακο θα επιστρέψουν οι βροχές και οι καταιγίδες στη χώρα μας.

Όπως τονίζει ο Σάκης Αρναούτογλου χρειάζεται προσοχή καθώς ακόμα και μπόρες μικρής διάρκειας μπορούν να δημιουργήσουν προβλήματα λόγω της συσσώρευσης υδάτων.

Το Σάββατο θα επικρατεί ηλιοφάνεια στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Στα δυτικά και τα Επτάνησα θα έχει συννεφιά, με διάσπαρτες μπόρες και καταιγίδες να ξεσπούν τις μεσημεριανές ώρες.

Από το απόγευμα του Σαββάτου τα φαινόμενα αυτά θα αποτελέσουν παρελθόν στο νότιο Ιόνιο. Στην Κέρκυρα και την Ήπειρο η συννεφιά θα παραμείνει για όλο το Σάββατο με πιθανότητα τοπικών καταιγίδων.

Η Κέρκυρα και αρκετές περιοχές της Ηπείρου δεν θα «ηρεμήσουν» ούτε την Κυριακή, καθώς βροχές και καταιγίδες αναμένονται καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, ενώ προς το βράδυ μπόρες και καταιγίδες θα ξεσπάσουν σε όλη την βορειοδυτική Ελλάδα.

Τι αναφέρει η ΕΜΥ για τις επόμενες μέρες

Κυριακή 17 Νοεμβρίου

Στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά εκτός από την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές που μετά το μεσημέρι στα δυτικά θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες, που το βράδυ στα βορειοδυτικά είναι πιθανό να είναι κατά τόπους ισχυρές.

Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και από το απόγευμα στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα θα σημειωθούν τοπικές βροχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νοτιοανατολικοί 5 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Στα υπόλοιπα ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο ως προς τις ελάχιστες τιμές.

Δευτέρα 18 Νοεμβρίου

Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο. Από το μεσημέρι στα βορειοδυτικά ο καιρός θα βελτιωθεί και βαθμιαία από το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και στην υπόλοιπη χώρα.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ, γρήγορα όμως θα στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν. Στα ανατολικά θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα δυτικά.

Τρίτη 19 Νοεμβρίου

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κατά διαστήματα. Από το απόγευμα και από τα δυτικά οι βροχές θα ενταθούν και στο Ιόνιο, στα ηπειρωτικά εκτός της Θράκης και στο δυτικό Αιγαίο θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 και από το απόγευμα στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Τετάρτη 20 Νοεμβρίου

Στα νοτιοανατολικά αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Από τα απόγευμα στα βορειοδυτικά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 και πρόσκαιρα στο Ιόνιο το πρωί έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση στα βόρεια.

Πέμπτη 21 Νοεμβρίου

Στα νοτιοανατολικά αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, βαθμιαία από τα βορειοδυτικά θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία σε πτώση στα δυτικά.

stamataki