Αύριο, Κυριακή, 24 Νοεμβρίου 2019 από τις 11 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί εθελοντική αιμοδοσία στο Σταθμό του Μετρό «Σύνταγμα», Χώρος Πολλαπλών Χρήσεων με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης για τα Θύματα Τροχαίων Δυστυχημάτων.

Θάνατοι από τροχαία

Κάθε χρόνο περίπου 1,35 εκατομμύρια άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους σε τροχαία συμβάντα, οι μισοί από αυτούς αποτελούν ευάλωτους χρήστες του οδικού δικτύου: πεζοί, ποδηλάτες, μοτοσυκλετιστές.

Καθημερινά περισσότερα από 1.000 παιδιά και νέοι είναι θύματα των τροχαίων συγκρούσεων.

Ημέρα μνήμης

Στη μνήμη αυτών των εκατομμυρίων ανθρώπων που κάθε χρόνο χάνουν τη ζωή τους έχει οριστεί κάθε τρίτη Κυριακή του Νοεμβρίου  η «Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης για τα Θύματα Τροχαίων Δυστυχημάτων», μια πρωτοβουλία της FEVR (European Federation of Road Traffic Victims), αναγνωρισμένη από τον Ο.Η.Ε. και τον Π.Ο.Υ. Το Ινστιτούτο κάθε χρόνο τιμάει την ημέρα αυτή και προωθεί μηνύματα και οργανώνει δραστηριότητες για την προστασία της ζωής στο δρόμο στη χώρα μας.

Το μήνυμα της φετινής διοργάνωσης είναι: «Η ζωή δεν είναι ανταλλακτικό αυτοκινήτου» δίνοντας έμφαση στο πόσο πολύτιμη και αναντικατάστατη είναι η ανθρώπινη ζωή.

Για το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς», έναν Οργανισμό που δημιουργήθηκε με αφορμή την τραγική απώλεια του 22χρονου Πάνου Μυλωνά, κανένας θάνατος από τροχαίο δεν είναι αποδεκτός.

Τιμώντας τη μνήμη του αδικοχαμένου φοιτητή και των χιλιάδων συνανθρώπων μας που χάθηκαν άδικα στους δρόμους, και με αφορμή την «Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης για τα Θύματα Τροχαίων Δυστυχημάτων», το Ι.Ο.ΑΣ. και το Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας-Πειραιά «Άγιος Παντελεήμων», με την υποστήριξη του Ομίλου ΟΑΣΑ και της ΣΤΑΣΥ ΑΕ, ενώνουν τις δυνάμεις τους για την ενίσχυση της Τράπεζας Αίματος του Ι.Ο.ΑΣ. για τα τροχαία συμβάντα.

Αιμοδοσία

Στο πλαίσιο αυτό, συνδιοργανώνεται Εθελοντική Αιμοδοσία την Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2019 στο Σταθμό του Μετρό «Σύνταγμα», Χώρος Πολλαπλών Χρήσεων, από τις 11:00 έως τις 17:00.

Πρόκειται για μια σημαντική πρωτοβουλία που στοχεύει στην κάλυψη των αναγκών σε αίμα των συνανθρώπων μας που το χρειάζονται και ειδικότερα των τραυματιών από τροχαία συμβάντα.

ΙΟΑΣ και ΣΤΑΣΥ

Η Τράπεζα Αίματος του Ι.Ο.ΑΣ. ξεκίνησε από το 2013 και έως σήμερα πλήθος πολιτών, οργανώσεων και φορέων έχουν στηρίξει ενεργά τη λειτουργία της και την προσπάθεια του Ινστιτούτου για την προστασία της ζωής στο δρόμο και την πρόληψη των τροχαίων δυστυχημάτων.

Ο Όμιλος ΟΑΣΑ και η  ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε., δύο Οργανισμοί που στηρίζουν σταθερά το έργο του Ι.Ο.ΑΣ., προβάλλουν την Αιμοδοσία στις οθόνες προβολής μηνυμάτων των στάσεων των λεωφορείων και των σταθμών επιβίβασης/αποβίβασης του Μετρό, επιδεικνύοντας το ανθρώπινο εταιρικό τους πρόσωπο.

Η GROUPAMA Ασφαλιστική συμβάλλει για μία ακόμη φορά στην ομαλή διεξαγωγή της δράσης επιδεικνύοντας την κοινωνική της ευαισθησία.

Η δράση τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Περισσότερες πληροφορίες: τηλ. 210-8620150, www.ioas.gr