Η Γ.Ε.Δ. Αττικής εξέδωσε δελτίο τύπου με τα στατιστικά στοιχεία τροχαίων ατυχημάτων και παραβάσεων για το μήνα Ιούλιο 2019.

Σύμφωνα με αυτό, κατά τον μήνα Ιούλιο 2019, στην περιοχή της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής σημειώθηκαν 473 τροχαία ατυχήματα με 557 παθόντες και ειδικότερα : 9 θανατηφόρα με 9 νεκρούς, 25 σοβαρά με 27 σοβαρά τραυματίες, 439 ελαφρά με 521 ελαφρά τραυματίες.

Τα κυριότερα αίτια των ατυχημάτων αυτών ήταν η οδήγηση χωρίς σύνεση και προσοχή, η παραβίαση ρυθμιστικών πινακίδων και η παραβίαση των κανόνων κυκλοφορίας από πεζούς, ενώ η μη χρήση προστατευτικού κράνους από τους οδηγούς και επιβάτες των δικύκλων επέτεινε, σε πολλές περιπτώσεις, τη σοβαρότητα του τραυματισμού τους.

Το ίδιο χρονικό διάστημα στο πλαίσιο των στοχευμένων δράσεων που εφαρμόζει η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής για την τροχονομική αστυνόμευση και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας στην περιοχή της Αττικής, βεβαιώθηκαν -15.443- παραβάσεις από τις οποίες -698- σε βαθμό πλημμελήματος.

Ενδεικτικά βεβαιώθηκαν : 450 παραβάσεις για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος, από τις οποίες οι 70 ήταν σε βαθμό πλημμελήματος, 2.349 παραβάσεις ορίου ταχύτητας, 287 παραβάσεις για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, 421 παραβάσεις για χρήση κινητού τηλεφώνου, 304 παραβάσεις για μη χρήση ζώνης ασφαλείας και 1.116 παραβάσεις για μη χρήση προστατευτικού κράνους.

Σημειώνεται ότι η σωστή οδική συμπεριφορά των οδηγών και η τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας είναι βασικές προϋποθέσεις, τόσο για την ασφαλή μετακίνηση όσο και για την αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων.