Εφιάλτης έχουν γίνει για τα παιδιά και τους γονείς τα προβλήματα από την υπερχείλιση βόθρου και την έλλειψη θέρμανσης στο 5ο Νηπιαγωγείο Σπάτων, όπως υπογραμμίζει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων.

Σε ανακοίνωση που δημοσιοποίησε το Σάββατο μέσω των social media, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Νηπιαγωγείου Σπάτων αναφέρει:

«Αγαπητοί γονείς,

Το σχολείο μας κλείνει αναγκαστικά για δεύτερη φορά από την αρχή της χρονιάς, δημιουργώντας πρόβλημα σε γονείς και μαθητές. Κρίθηκε όμως αναγκαίο για την ασφάλεια των παιδιών, αφού μετά από μία υπερχείλιση βόθρου που συνέβη την Τρίτη το μεσημέρι για 3η φορά -μέσα στις σχολικές εγκαταστάσεις η συγκεκριμένη – σύμφωνα με ειδικούς πρέπει ο χώρος να μείνει μία εβδομάδα κλειστός και να γίνει απολύμανση, ώστε να μπορούν να μπουν τα παιδιά μέσα χωρίς κίνδυνο για την υγεία τους.

Διαπιστώθηκε μετά από συνάντηση που είχαμε σήμερα μέρος του ΔΣ και μια μητέρα με τις αρμόδιες Αρχές, ότι ούτε οι εκπαιδευτικοί αλλά ούτε και από τον Δήμο γνώριζαν πως είναι επιβλαβές να παραμείνει το σχολείο ανοικτό την ώρα των εργασιών, αλλά αποφασίστηκε κιόλας από τους εκπαιδευτικούς πως είναι προτιμότερο να είναι 37 παιδιά σε μία τάξη εν μέσω κορονοϊού. Σύμφωνα με τον Δήμο, βέβαια, δεν είχαν ενημέρωση από τη Διεύθυνση την ίδια ημέρα, αλλά την επόμενη που άμεσα έστειλαν ειδικά συνεργεία. Και φυσικά οι γονείς δεν ενημερώθηκαν για το συμβάν να έχουν επιλογή να μην αφήσουν τα παιδιά στο σχολείο αν το κρίνουν απαραίτητο.

Τέλος, θα θέλαμε να ενημερώσουμε για κάτι πολύ σοβαρό που προέκυψε σήμερα στη συνάντησή μας με τον Δήμαρχο κ. Μάρκου, που αφορά στη θέρμανση του σχολείου. Σε προηγούμενη επαφή μας με τις δασκάλες, όταν αναφερθήκαμε στο θέμα της θέρμανσης του χώρου, η υπεύθυνη εκείνη την περίοδο, καθώς δεν είχε οριστεί διευθύντρια ακόμη, μας ξεκαθάρισε πως δυστυχώς δεν υπάρχει επιλογή καλοριφέρ, καθώς η θέρμανση είναι κεντρική και όχι αυτόνομη για κάθε κτίριο και το κόστος για μία τέτοια μετατροπή είναι μη ευκαταφρόνητο. Προς έκπληξή μας, λοιπόν, σήμερα ενημερωθήκαμε πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει, αφού ο κ. Πανούσης επικοινώνησε σχετικά με το θέμα της θέρμανσης, μετά την αίτησή μας να μάθει περισσότερα και τελικά υπάρχουν ήδη μετρητές, καμία νέα εγκατάσταση δεν είναι απαραίτητη, παρά μία συντήρηση του λέβητα, ως είθισται. Να προσθέσουμε σε αυτό το σημείο πως πέρυσι τα παιδιά είχαν πρόβλημα μούχλας και υγρασίας, που θα μπορούσε να είχε λυθεί με μία συντήρηση λέβητα.

Στη συνάντηση ζητήσαμε και πάλι τη μεταφορά των παιδιών σε άλλο κτίριο, γιατί ούτε η υγεία των παιδιών μας μπορεί να μπαίνει σε κίνδυνο, δεδομένων των συνθηκών και την άγνοια παντός υπευθύνου, αλλά ούτε κι εμείς μπορούμε να απουσιάζουμε συνεχώς από τις δουλειές μας.

Η απάντηση ήταν πως πριν τον ερχόμενο Σεπτέμβριο δεν μπορεί να δοθεί οριστική λύση στα προβλήματά μας, πράγμα που μας λυπεί ιδιαιτέρως, γιατί είμαστε αναγκασμένοι να περάσουμε μία χρονιά με αγωνία για τα παιδιά και τις δουλειές μας.

Δεν μας ικανοποιεί αυτό και θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε το καλύτερο δυνατό για τις οικογένειές μας με κάθε νόμιμο μέσο».