Με συμμετοχές ρεκόρ πραγματοποιήθηκε το 4ο Olympic Stadium Run στο Ολυμπιακό Στάδιο Αθηνών Ο.Α.Κ.Α. Στην εκδήλωση που διοργάνωσε  η Περιφέρεια Αττικής και το  Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθήνας «Σπύρος Λούης» πραγματοποιήθηκαν αγώνες 5 και 10 χλμ καθώς και ο παιδικός των 2 χλμ.

Την οργανωτική ευθύνη είχε η Αντιπεριφερειάρχης Β. Τομέα Λουκία Κεφαλογιάννη.

vivliopoleio
stamataki

Το Olympic Stadium Run, στο οποίο συμμετείχαν πάνω από 2.000 αθλητές, στηρίζει την προσπάθεια που κάνει η οργάνωση «ΜΑΧΗ» και διαθέτει μέρος των εσόδων από τις συμμετοχές για τις ανάγκες της. ​

Η Μάχη

Η «ΜΑΧΗ» είναι μια οργάνωση που συνεισφέρει και προωθεί την ενημέρωση, την ευαισθητοποίηση και το ενδιαφέρον γύρω από τα αυτοάνοσα νοσήματα.

Να σημειωθεί ότι και φέτος ο αγώνας Olympic Stadium Run είναι αφιερωμένος στην μνήμη του Μαρουσιώτη Γιατρού της ειρήνης Νίκου Δούση Ρασσιά. Χρημάτισε επί σειρά ετών δημοτικός σύμβουλος Αμαρουσίου και διακρίθηκε για την ανθρωπιστική του δράση εντός και εκτός συνόρων, διοργανώνοντας ή συμμετέχοντας σε πολλές και επικίνδυνες αποστολές μεταφοράς τροφίμων και υλικών αγαθών σε εμπόλεμες ζώνες ή σε ζώνες εκτάκτου ανάγκης, λόγω φυσικών καταστροφών, ανά τον κόσμο.

Πριν από την εκκίνηση κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του υπαλλήλου της Περιφέρειας Αττικής που έχασε τη ζωή του την Παρασκευή.

Γ. Πατούλης

Η εκκίνηση του αγώνα που επέστρεψε φέτος εντός του κεντρικού σταδίου του ΟΑΚΑ, χαροποιώντας ιδιαίτερα τους δρομείς, δόθηκε από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, ο οποίος, αφού συνεχάρη τους διοργανωτές για την υλοποίηση του αγώνα επισήμανε:

«Η σημερινή εκδήλωση  αναδεικνύει μια σημαντική φιλανθρωπική δράση  που αφορά στα αυτοάνοσα νοσήματα, ενώ παράλληλα καλλιεργεί το πνεύμα του ευ αγωνίζεσθαι. Στόχος μας είναι η Αττική, μέσα από συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και δράσεις  να γίνει παγκόσμιο  brand name στον αθλητισμό και την ευζωία».

 Λ. Κεφαλογιάννη

Η Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αθηνών, Λουκία Κεφαλογιάννη, αφού ευχαρίστησε όλους τους Δήμους του Βορείου Τομέα και της Αττικής που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα, σημείωσε: «Από το ΟΑΚΑ όπου χτυπά η καρδιά του αθλητισμού, στέλνουμε μήνυμα ότι ο αθλητισμός είναι τρόπος ζωής, ενώνει μικρούς και μεγάλους και στέλνει τα πιο δυνατά μηνύματα διαρκούς «μάχης» όπως αυτής που στηρίζουμε σήμερα για τα αυτοάνοσα νοσήματα».

Τις απονομές στους νικητές των αγώνων πραγματοποίησε ο ίδιος ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης, η Αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Λουκία Κεφαλογιάννη, ο Αντιπεριφερειάρχης  Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κόκκαλης, ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού και Πολιτισμού του Δήμου Αμαρουσίου, Γιάννης Νικολαράκος, ο  Αντιδήμαρχος Αθλητισμού του Δήμου Χαλανδρίου Χάρης Μαυρουδής, ο Αντιπρόεδρος του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Αγίας Παρασκευής (ΠΑΟΔΑΠ) Κώστας Γουργούλης, η Εντεταλμένη Σύμβουλος του Δήμου Πεντέλης σε θέματα που αφορούν τις δράσεις του Δήμου που αφορούν στο Πεντελικό βουνό, Κωνσταντίνα Λαζή, καθώς και η Έρρικα Δούση Ρασσιά.

Τέλος, μια έκπληξη περίμενε τους  μικρούς δρομείς οι οποίοι παρέλαβαν το μετάλλιό τους από τον Παγκόσμιο πρωταθλητή των 400μ, Περικλή Ιακωβάκη.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν επίσης ο Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κώστας Παναγόπουλος και η υπεύθυνη σε θέματα αθλητισμού στην Περιφέρεια Χριστίνα Γαλανοπούλου.