Για 3η συνεχόμενη ημέρα, αύριο Πέμπτη 28 Ιουνίου 2019, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας εξέδωσε τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, σύμφωνα με τον οποίο προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές : Περιφέρεια Αττικής, Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (Βοιωτία, Εύβοια), Περιφέρεια Πελοποννήσου (Αργολίδα, Κορινθία), Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (Χίος).

Σε περίπτωση που αντιληφθούμε πυρκαγιά καλούμε ΑΜΕΣΩΣ το 199, την Πυροσβεστική Υπηρεσία ή τον Ευρωπαϊκό Αριθμό Έκτακτης Ανάγκης 112.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας  έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε εφαρμογή το μέτρο της προληπτικής απαγόρευσης κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και ευπαθείς περιοχές στους παρακάτω δρόμους για τις ημέρες εκείνες που ο «Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς» της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας αναφέρει πρόβλεψη κατηγορίας κινδύνου 4:Πολύ Υψηλή & 5: Κατάσταση Συναγερμού. Η απαγόρευση αφορά την ημέρα πρόβλεψης.

ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΣΠΑΤΩΝ – ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ :

Στο λόφο Μπούρα της Δημοτικής Ενότητας Σπάτων.

Στον οικισμό που βρίσκεται μεταξύ του βορειοδυτικού αντερείσματος του λόφου «Έτος» και της λεωφόρου Μαραθώνος στη Δημοτική Ενότητα (ΔΕ) Σπάτων (οδ. Λιοφύτι κ ανώνυμοι οδοί).

Στον οικισμό «Βουνούπολη» που βρίσκεται μεταξύ του νοτιοανατολικού αντερείσματος του λόφου «Έτος» και της οδ. Ήμερου Πεύκου στη ΔΕ Σπάτων (από την οδ. Ιωάννου Ε. και δυτικά).

Στο άλσος «ΟΤΕ» όπισθεν του Δημοτικού Καταστήματος Αρτέμιδος (πρώην Δημαρχείο).

Στη θέση «Κίπι» του Δημοτικού Καταστήματος Αρτέμιδος και συγκεκριμένα επί της οδού Ολυμπίας δυτικά της συμβολής της με την οδό Διονύσου, στις οδούς Νυμφών, Ολύμπου, Πανός, Ρόδων, Ροδοδάφνης, Υακίνθου και έως το τέλος αυτών.

Ύψωμα του Αγίου Ιωάννη το οποίο βρίσκεται εντός των ορίων του Δήμου Σπάτων-Αρτέμιδος.

Σύμφωνα με ανάρτηση του Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής ισχύει το έγγραφο AΔA :ΨΘ467Λ7-1ΔT.

Σε γειτονικούς δήμους ισχύουν τα παρακάτω :

ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ :

Στο δρόμο στην θέση «Χαμολιά» του Δήμου Μαρκοπούλου Μεσογαίας, που διέρχεται από τις κατασκηνώσεις.

Στην οδό Μυρινούντος & Πόρτο – Ράφτη Κουβαρά, στα όρια του Δήμου Σαρωνικού, η απαγόρευση να επεκτείνεται για την οδό Μυρινούντος και μέχρι το ύψος της οδού Στησαγόρα (αρχή Ιπποδρόμου) και για την οδό Κουβαρά, Πόρτο-Ράφτη μέχρι την εκτός σχεδίου περιοχή Πόρτο-Ράφτη, (θέση Πρόι-Στίρι).

Απόλλωνος, στην περιοχή του Αγίου Σπυρίδωνα, στην συμβολή με την ανώνυμη οδό που καταλήγει στη παραλία της Ερωτοσπηλιάς.

Κορώνης, στην περιοχή του Αυλακίου και ειδικότερα στην συμβολή της με την ανώνυμη οδό που ενώνει κάθετα την οδό Αυλακίου με την οδό Κορώνης.

ΔΗΜΟΣ ΠΑΛΛΗΝΗΣ :

Στους δρόμους του Περιαστικού Δάσους της Δημοτικής Ενότητας Ανθούσας το οποίο συνορεύει: Δυτικά µε το κεντρικό ρεύµα της Λεωφ. Ανθούσας-Παλλήνης και τις Αθλητικές Εγκαταστάσεις της δημοτικής ενότητας Ανθούσας, βόρεια µε το Δήµο Πεντέλης, νότια µε το Δήμο Παλλήνης και ανατολικά µε την δημοτική ενότητα Πικερμίου.

Ο λόφος Λεβίδι (Δήμος Παλλήνης).

ΔΗΜΟΣ ΡΑΦΗΝΑΣ –ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ :

Οδοί πρόσβασης προς θέση ΟΧΥΡΟ, βόρεια με το νεκροταφείο Ραφήνας και με τον οικισμό Αύρας, νότια με τον οικισμό Πανόραμα, ανατολικά με το κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο και δυτικά με τον οικισμό Δροσιά.