Με μεγάλη επιτυχία για τα Ελληνικά χρώματα, ολοκληρώθηκαν οι αγώνες του Ιταλικού Πρωταθλήματος Ιστιοσανίδας Νέων Torbole 293 Italian Week 8-13 Ιουλίου 2019.

Οι αθλητές του Athens Watersports Club – A.O.Θ.Α. Μελέτιος Καλπογιαννάκης και Πέτρος Κονταρίνης, μέλη της Εθνικής Ομάδας Ιστιοσανίδας T293, συμμετείχαν στους αγώνες, στα πλαίσια της προετοιμασίας τους για το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί σε ένα μήνα στο Ισραήλ.

Τα παιδιά εντυπωσίασαν με τις επιδόσεις τους, αφού μονοπώλησαν τις πρώτες θέσεις του βάθρου και των τριών αγώνων, Slalom, Long Distance και Regatta, αντιμετωπίζοντας όχι μόνο τον Ιταλικό στόλο, αλλά και αθλητές από πολλές χώρες, όπως Λετονία, Τσεχία, Ολλανδία, Ρωσία, Νορβηγία, Κύπρος, Ομάν και Φιλιππίνες.

stamataki

Την αρχή έκανε ο Πέτρος Κονταρίνης –GRE4 κερδίζοντας το χρυσό μετάλλιο στο Slalom ενώ ο Μελέτης Καλπογιαννάκης – GRE11 ολοκλήρωσε την επικράτηση της Ελληνικής ομάδας κερδίζοντας το χρυσό στην κατηγορία του στο Long Distance και στην Ιταλική Regatta.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σχεδόν σε κάθε βάθρο η Ελληνική επικράτηση ήταν φανερή αφού ο Μελέτης Καλπογιαννάκης ανέβηκε στη 2η θέση του βάθρου στο Slalom και ο Πέτρος Κονταρίνης στην 3η θέση του βάθρου στην Regatta.

Απολυτά ικανοποιημένος δηλώνει ο προπονητής τους Νικόλας Σκαρλάτος τονίζοντας ότι οι επιτυχίες είναι αποτέλεσμα πολύ σκληρής δουλείας τεσσάρων ετών, τόσο εντός όσο και εκτός νερού, με τα παιδιά να αξιοποιούν στο μέγιστο το αγωνιστικό πρόγραμμα του Athens Water Sports αλλά και τους γονείς να στηρίζουν οικονομικά την όλη προσπάθεια.

Οι συνθήκες ήταν αρκετά δύσκολες με πολλές καταιγίδες και άνεμους 6-25 κόμβους στο Torbole της φημισμένης Λίμνης Gaarda ενώ ο συναγωνισμός μεγάλος και το επίπεδο υψηλό, με 200+ συμμετοχές.

Συγχαρητήρια στους δύο Έλληνες Αθλητές για τα 3 χρυσά, 1 ασημένιο και 1 χάλκινο μετάλλια που έφεραν στην Ελλάδα, στον προπονητή Νικόλα Σκαρλάτο και στον γυμναστή τους Ηλία Ρόκα για την άρτια προετοιμασία τους.

Καλή επιτυχία στη συνέχεια στο Πανευρωπαϊκό και Παγκόσμιο Πρωτάθλημα!