Υπέροχος αγώνας στον κάμπο των Σπάτων, μέσα σε ελαιώνες και αμπελώνες, απόγευμα Σαββάτου 22/6. Πολλές παροχές όπως δροσερά νερά, μπανάνες, παστέλια, ενεργειακά ποτά και βιολογικό χυμό σταφυλιού και δώρα στους νικητές όλων των κατηγοριών. Μη τον χάσετε!

Ο Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Σπάτων – Αρτέμιδος «Η ΑΡΤΕΜΙΣ», ο Δήμος Σπάτων – Αρτέμιδος, ο Ορειβατικός Σύλλογος Σπάτων με την στήριξη του συλλόγου δρομέων Α.Π.Σ. ΑΠΟΛΛΩΝ ΔΥΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ προκηρύσσουν τον Λαϊκό Αγώνα Δρόμου 10 χλμ. Σπάτων 2ος ΔΡΟΜΟΣ ΕΡΧΙΕΩΝ.

vivliopoleio
stamataki

Ημερομηνία διεξαγωγής: 22/06/2019     Ώρα εκκίνησης: 19.00

Απόσταση διαδρομών: 10 χλμ. με χρονομέτρηση & 2 χλμ. μαζική συμμετοχή για ενήλικες και παιδιά.

Εκκίνηση – Τερματισμός: Τοποθεσία “ΦΑΓΙΑ” στα Σπάτα (πλησίον εκκλησίας Αποστόλων Πέτρου και Παύλου).

Πληροφορίες Διαδρομής Αγώνα 10 χιλιομέτρων : Η διαδρομή των 10 χλμ. είναι κυκλική μονής φοράς, υψομετρικά σχεδόν επίπεδη (±30μ.). Διέρχεται εντός του κάμπου των Σπάτων διασχίζοντας κυρίως ελαιώνες και αμπελώνες, με μικτό τερέν: – Επί ασφάλτινων οδών 3.830,00 μέτρα (περίπου το 38% της διαδρομής) – Επί χωμάτινων δρόμων 6.170,00 μέτρα (περίπου το 62% της διαδρομής). Το χωμάτινο τερέν είναι βατό και δεν απαιτείται κάποιο ειδικό trail παπούτσι.

Στη διαδρομή θα υπάρχουν 3 σταθμοί ανεφοδιασμού: Στο 2,5χλμ. Στο 5ο χλμ. Στο 7,5ο χλμ. με νερό. Επίσης θα υπάρχει σήμανση, χιλιομέτρηση σε κάθε χλμ και μια ενδιάμεση ηλεκτρονική χρονομέτρηση.

Κατηγορίες Βραβεύσεων : Σε όλους θα δοθεί αναμνηστικό ανάγλυφο μετάλλιο, ενώ οι 3 πρώτοι και οι 3 πρώτες κάθε κατηγορίας θα βραβευτούν με κύπελλο!

Οι ηλικιακές κατηγορίες βραβεύσεων θα είναι οι εξής:

ΑΝΔΡΩΝ :  Έως 29 ετών, 30 – 39 ετών, 40 – 49 ετών, 50 – 59 ετών, 60+

ΓΥΝΑΙΚΩΝ : ‘Εως 35 ετών, 36 – 50 ετών, 51+

Μαζικός – Παιδικός αγώνας : Δέκα λεπτά μετά την εκκίνηση του αγώνα 10 χλμ (19:10) θα ξεκινήσει ο αγώνας μαζικής συμμετοχής 2 χλμ. (ενήλικες και παιδιά ηλικίας από 7 ετών και άνω) ο οποίος θα διεξαχθεί στα πρώτα 2 χιλιόμετρα της μεγάλης διαδρομής! Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί αναμνηστικό μετάλλιο χωρίς βραβεύσεις – απονομές πρώτων θέσεων!

Γραμματεία Αγώνα : Η γραμματεία των αγώνων θα ξεκινήσει να λειτουργεί πλησίον της εκκίνησης του αγώνα στις 17.00

Απονομές : Οι απονομές θα γίνουν μετά τον τερματισμό και του τελευταίου αθλητή, περίπου στις 20.30

Κόστος Συμμετοχής : Το κόστος συμμετοχής του αγώνα 10 χιλιομέτρων ορίζεται στα 5,00 ευρώ με το οποίο διασφαλίζεται η ηλεκτρονική χρονομέτρηση των αθλητών. Το εν λόγω ποσό θα κατατίθεται στον λογ/σμο: GR 1401402830283002001000054 στην ALPHA BANK (δικαιούχος ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΥ ΣΠΑΤΩΝ-ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ “Η ΑΡΤΕΜΙΣ”). Στην κατάθεση ν’ αναφέρεται το ονοματεπώνυμο του αθλητή και ο αγώνας (2ος ΔΡΟΜΟΣ ΕΡΧΙΕΩΝ). Για τον μη ανταγωνιστικό αγώνα μαζικού αθλητισμού των 2 χιλιομέτρων δεν θα υπάρχει κόστος συμμετοχής.

Δηλώσεις Συμμετοχής : Για να δηλώσεις συμμετοχής στον αγώνα των 10 χιλιομέτρων ή στον αγώνα μαζικού αθλητισμού των 2 χιλιομέτρων ηλεκτρονικά εδώ:

http://www.runningnews.gr/item.php?id=41558

Οι ηλεκτρονικές Δηλώσεις θα πρέπει να ολοκληρωθούν μέχρι και την Πέμπτη 20/06/2019. Περιορισμένος αριθμός εγγραφών θα γίνει και την ημέρα του αγώνα μέχρι και μισή ώρα πριν την εκκίνησή του!

Δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα των 10 χιλιομέτρων έχουν όλοι οι ενήλικες και παιδιά (15+) με δήλωση γονέα/κηδεμόνα.

Στον αγώνα μαζικού αθλητισμού των 2 χιλιομέτρων μπορούν να συμμετέχουν παιδιά από 7 ετών και άνω με ευθύνη των γονέων τους.

Σε κάθε περίπτωση οι δρομείς θα πρέπει να είναι καλά στην υγεία τους, να έχουν υποβληθεί πρόσφατα σε ιατρικές εξετάσεις και η συμμετοχή τους θα είναι με ανάληψη της ατομικής τους ευθύνης!

Σας περιμένουμε φέτος για 2η φορά στα όμορφα Σπάτα να τρέξουμε όλοι μαζί!