ΕΙΔΗΣΕΙΣΕΛΛΑΔΑ

Lockdown: Θεοφάνεια με κλειστές εκκλησίες και χωρίς Αγιασμό

Με κλειστές εκκλησίες θα εορτάσει φέτος η χώρα μας τα Άγια Θεοφάνεια, μετά την αυστηροποίηση των μέτρων για τον κορονοϊό, που ανακοίνωσε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, με στόχο να ανοίξουν τα σχολεία με ασφάλεια στις 11 Ιανουαρίου.

Έτσι, την ημέρα των Θεοφανείων δεν θα γίνει ο καθιερωμένος Αγιασμός των υδάτων σε εξωτερικούς χώρους και οι πόρτες των εκκλησιών θα είναι κλειστές για τους πιστούς.

Γενικότερα, έως τις 11 του μήνα αναστέλλεται η λειτουργία όλων των δραστηριοτήτων και υπηρεσιών που είχαν σταδιακά επιτραπεί πριν από τα Χριστούγεννα.

Ωστόσο, μετά τις 11 Ιανουαρίου θα επιτρέπεται ξανά η παρουσία πιστών για τις Κυριακάτικες λειτουργίες με τους κανόνες που ίσχυαν τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *