Την Παρασκευή 21/6/2019, από τις 6 το απόγευμα, στο προαύλιο του 1ου Λυκείου Αρτέμιδας, γιατί στις συναντήσεις, στη μουσική, στις τέχνες, στα αθλήματα, στα extreme αθλήματα , στη συλλογικότητα, «παίζει ελπίδα». Είναι οι έφηβοι που παίζουν, χαίρονται, ερωτεύονται, «την ψάχνουν».

Δουλεύοντας με τους εφήβους στα σχολεία του Δήμου μας, βλέπουμε πόσο ωραίο είναι να δημιουργούνται χώροι συνάντησης και έκφρασης, χωρίς τυπικότητα. Βλέπουμε, όμως, και ότι δυστυχώς επιβιώνουν αντιλήψεις που διαχωρίζουν και πληγώνουν τους ανθρώπους. Θέλουμε με αυτήν τη Γιορτή να διαμορφώσουμε έναν τέτοιο χώρο και ταυτόχρονα να δείξουμε ότι οι μαθητές συνυπάρχουν και γιορτάζουν με όλες τις διαφορετικές ταυτότητές τους.

Ευχαριστούμε πρωτίστως τα παιδιά για την προθυμία και τις ιδέες τους, την Generation 2.0. για τη συνεργασία, τον Αθλητικό και τον Πολιτιστικό Οργανισμό, εκπαιδευτικούς για τη στήριξη. Ομοίως, όσους μας πρόσφεραν τα ποικίλα δώρα με τα οποία επιβραβεύουμε τους μαθητές για τη συμμετοχή τους.

Μότο μας : Ζούμε μαζί, Ζούμε διαφορετικά, Γιορτάζουμε μαζί.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής :

6:00 μ.μ. :

Επιδαπέδιο παιχνίδι “Ηφαίστειο της Διαφορετικότητας” https://g2red.org/el/diversityvolcano/ Παρουσιάζουμε μία-μία τις δραστηριότητες του Φεστιβάλ: Παίζουμε στο “Diversity Volcano – Το Ηφαίστειο της Διαφορετικότητας” – από τους φίλους μας της Generation 2.0.

Έκθεση φωτογραφίας – Μαθητές και μαθήτριες από το 1ο Λύκειο και το 2ο Γυμνάσιο Αρτέμιδας εκθέτουν τα φωτογραφικά τους έργα.

Erasmus+  “United Colors of Diversity”:
Μαθητές/τριες του 1ου Γυμνασίου Αρτέμιδος παρουσιάζουν στιγμές των εργαστηρίων και των συναντήσεών τους με συμμαθητές τους από την Ευρώπη στο πλαίσιο του Erasmus+.

BMX arena

dj Γιάννης Γιούλης

Έκθεση εικαστικών – Μαθητές/τριες του 1ου Λυκείου Αρτέμιδας εκθέτουν τα εικαστικά τους έργα.

7:00 μ.μ. :

3on3 basketball – The Game is On: δηλώστε συμμετοχή, παίξτε το πιο δυνατό σας game και φύγαμε για “Τάπα στη βία και το ρατσισμό” με τα μεγαλύτερα αστέρια του Πρωταθλήματος της Α1.

8:00 μ.μ. :

Επίδειξη παγκράτιου αθλήματος

9:00 μ.μ. :

Προβολή ταινίας