Παράπονα φτάνουν συνέχεια στα αυτιά μας τις τελευταίες μέρες σχετικά με καθυστερήσεις και αναβολές στην χρήση των χώρων των σχολείων, είτε από συλλόγους γονέων που περιμένουν να ξεκινήσουν τις «εξωσχολικές δραστηριότητες» των παιδιών, είτε από αθλητικά σωματεία που χρησιμοποιούν τους χώρους αυτούς.

Πριν δυο ημέρες είχαμε την ενημέρωση πως τα αθλητικά σωματεία που χρησιμοποιούν το κλειστό γυμναστήριο του γυμνασίου Σπάτων, ενημερώθηκαν από τον Δήμαρχο πως θα πρέπει να σταματήσουν την χρήση του χώρου. Σε επικοινωνία που είχαν άνθρωποι των σωματείων με τον ίδιο τον Δήμαρχο τους είπε, σύμφωνα πάντα με τα όσα μας μετέφεραν, ότι  το γυμναστήριο θα παραμείνει κλειστό για τους χρήστες του, αφού θα πρέπει να επανεξεταστεί η χρήση του, αλλά και από ποιους θα χρησιμοποιείται, από την Σχολική Επιτροπή, η οποία όμως δεν γνώριζε ο Δήμαρχος το πότε θα συνεδριάσει !!!

Εδώ να θέσουμε ένα ερώτημα. Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου, Πρόεδρος των Σχολικών Επιτροπών είναι ο ίδιος ο Δήμαρχος, ισχύει αυτό ; Και αν ισχύει, πως είναι δυνατόν να μην γνώριζε πότε θα συνεδριάσει ;

Αντίστοιχα, ενημερωθήκαμε ότι κάποιοι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων περιμένουν την έγκριση από την Σχολική Επιτροπή για να μπορέσουν να ξεκινήσουν τις δραστηριότητες (αθλητικές, καλλιτεχνικές και άλλες) για τα παιδιά.

Σε έναν Δήμο που πάσχει από υποδομές… ΔΕΝ έχει γήπεδα… ΔΕΝ έχει πάρκα… ΔΕΝ έχει γενικά χώρους άθλησης και «απασχόλησης» των παιδιών αλλά και των ενηλίκων… Γιατί να ΜΗΝ προβλέπουμε ; Γιατί η Σχολική Επιτροπή που γνωρίζει το θέμα αυτό, δεν έχει προνοήσει ;

Το πρόβλημα για κάποια αθλητικά σωματεία, «διορθώθηκε» προσωρινά αφού έκαναν υπεύθυνη δήλωση και ανέλαβαν την ευθύνη χρήσης του χώρου, είτε για φθορές, είτε για κάποιο ατύχημα.

Για τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων δεν μπορεί να υπάρξει τέτοια λύση.

Συνεργάτης μας, επικοινώνησε με τον Δήμαρχο, Δημήτρη Μάρκου, προκειμένου να έχουμε και την δική του πλευρά, για το θέμα των αθλητικών σωματείων και μας επιβεβαίωσε ότι έτσι έγιναν τα πράγματα. Συγκεκριμένα μας είπε πως «Όταν δεν έχει γίνει παραχώρηση και γίνεται χρήση των χώρων αποκλειστικός υπεύθυνος σε περίπτωση ατυχήματος θα είμαι εγώ. Γι’ αυτό είπα ότι θα πρέπει να σταματήσει η χρήση μέχρι να υπογραφεί η σύμβαση παραχώρησης. Με ρώτησαν αν μπορεί να καλυφθεί το χρονικό διάστημα με υπεύθυνη δήλωση του συλλόγου ότι αναλαμβάνει την ευθύνη και το αποδέχτηκα».

Παρόλα αυτά, υπάρχει η αίσθηση ότι ο αθλητισμός και όσοι τον υπηρετούν βρίσκονται σε διωγμό και οι σύλλογοι βρίσκονται σε έντονη ανησυχία.

Παρακολουθούμε το θέμα και θα επανέλθουμε για ότι νεότερο.