Σε πενθήμερες κινητοποιήσεις θα προχωρήσουν οι εργαζόμενοι στους δήμους όλης της χώρας εκφράζοντας την αντίθεση τους στο άρθρο 179 του αναπτυξιακού πολυνομοσχεδίου που δίνει τη δυνατότητα στους δήμους με πλειοψηφική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου να συνάπτουν συμβάσεις με ιδιώτες για τους τομείς της καθαριότητας, του πρασίνου και του ηλεκτροφωτισμού.

ΠΟΕ – ΟΤΑ

Πολύμορφες κινητοποιήσεις αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ, αντιδρώντας στο Άρθρο 179 του Αναπτυξιακού Πολυνομοσχεδίου.

Συγκεκριμένα αποφασίστηκε την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019, η πραγματοποίηση Στάση Εργασίας από τις 9 – 11 με συγκέντρωση στις 9.30 το πρωί και πορεία στο υπουργείο Εσωτερικών. Προσυγκέντρωση των εργαζομένων στα γραφεία της Ομοσπονδίας, στην Πλατεία Καραϊσκάκη, στις 09:30.

Επίσης αποφασίστηκε το Σαββατοκύριακο 19 και 20 Οκτωβρίου 2019, αποχή από την εργασία και πραγματοποίηση πανελλαδικού συλλαλητηρίου και στη συνέχεια πανελλαδική σύσκεψη των διοικητικών συμβουλίων.

Υπενθυμίζουμε ότι με το άρθρο 179 του πολυνομοσχεδίου ανοίγει διάπλατα ο δρόμος για την είσοδο ιδιωτών στους δήμους αφού δίνει τη δυνατότητα στα Δημοτικά Συμβούλια να συνάπτουν δημόσιες συμβάσεις, για υπηρεσίες καθαριότητας, πρασίνου και ηλεκτροφωτισμού.

Δείτε ολόκληρη την ανακοίνωση της ΠΟΕ – ΟΤΑ.

ΠΟΠ – ΟΤΑ: Αποφάσισε τριήμερες κινητοποιήσεις με στάσεις εργασίας

Η ΠΟΠ-ΟΤΑ συνεδρίασε εκ νέου, χθες, Δευτέρα με θέμα το Πολυνομοσχέδιο και την Διάταξη που φέρνει η Κυβέρνηση για την Ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών Καθαριότητας, Ηλεκτρολογικού και Πρασίνου και αποφάσισε σειρά κινητοποιήσεων.

Ειδικότερα σε σχετική ανακοίνωση της, η ΠΟΠ – ΟΤΑ αναφέρει ότι:

«Αφού έλαβε υπόψη τις εξελίξεις σχετικά με την Διάταξη αποφάσισε την κήρυξη 3ημερων κινητοποιήσεων Τετάρτη 16 – Πέμπτη 17– Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019, με 4ωρες στάσεις εργασίας σε όλες τις βάρδιες.

Καλούμε όλα τα Σωματεία Μέλη μας μέσα στο 3ημερο να κάνουν Γενικές Συνελεύσεις για να ενημερώνουν τους εργαζόμενους σχετικά με την Διάταξη και τους κινδύνους που διατρέχουν όλοι οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ.

Είναι γνωστό ότι οι περισσότεροι Δήμαρχοι έχουν απαιτήσει αυτήν την Διάταξη όμως θα μας βρουν απέναντί τους.

Καλούμε την Κυβέρνηση να αποσύρει άμεσα την Διάταξη και να μιλήσει με τους εκπροσώπους των εργαζομένων για να βρεθεί λύση.

Θα επιδιώξουμε συνάντηση με τον Υπουργό για να συζητήσουμε το θέμα.

Θα ενημερώνεστε ανάλογα με τις εξελίξεις.

Να είστε έτοιμοι για Αγώνες προκειμένου να διασφαλίσουμε την εργασία μας!!!».

Οι συγκεκριμένες κινητοποιήσεις των εργαζομένων αναμένεται να προκαλέσουν προβλήματα με την αποκομιδή των απορριμμάτων σε πολλούς δήμους της χώρας.