Καταγγελίες βλέπουν το φως της δημοσιότητας για το Ιδιωτικό Σχολείο της Παλλήνης που την περασμένη εβδομάδα «ξέχασαν» επί τρείς ώρες μέσα στο σχολικό λεωφορείο ένα τρίχρονο παιδάκι.

Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος προέβει σε μια ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία έλαβε μια ακόμη σοβαρή καταγγελία παραμέλησης μαθητή και αναφέρει και άλλες σοβαρές παρατυπίες για το εν λόγο σχολείο.

Η ανάρτηση της ομοσπονδίας αναφέρει :

«Πριν από λίγο η Ομοσπονδία μας έλαβε γνώση σοβαρής καταγγελίας για το ίδιο σχολείο όπου συνέβη ο εγκλεισμός του μικρού μαθητή στο σχολικό λεωφορείο.

Πιο συγκεκριμένα, μας καταγγέλθηκε ότι σε εκδρομή που διοργάνωσε το εν λόγω εκπαιδευτήριο για σκι στα Καλάβρυτα, οι αρμόδιοι «ξέχασαν» μαθητή της Α’ Γυμνασίου εκεί και έφυγαν για την Αθήνα!

Βεβαίως, το θέμα δεν αφορά μόνο μια ακόμη εμφανή περίπτωση παραμέλησης μαθητή.

Έχει να κάνει και με το γεγονός ότι το σχολείο διοργανώνει εκδρομές μαθητών χωρίς καμιά έγκριση από τις αρμόδιες εποπτικές υπηρεσίες του Υπ. Παιδείας.

Αναρωτιέται κάποιος, ποιος αναλαμβάνει την νομική ευθύνη σε περίπτωση που συμβεί κάποιο ατύχημα ή οτιδήποτε άλλο.

Από τα περιστατικά αυτά που βλέπουν το φως της δημοσιότητας προκύπτει εύλογα πως είναι αναγκαία, όχι η μείωση (ή ακόμη και η κατάργηση) της εποπτείας του κράτους που ορισμένοι επιδιώκουν, αλλά η ενίσχυση των ελέγχων στα ιδιωτικά σχολεία, ώστε να διασφαλίζεται το δημόσιο συμφέρον, το κοινωνικό αγαθό της εκπαίδευσης και, κυρίως, η υγεία και η ασφάλεια των μαθητών».

Η μητέρα του 3χρονου στο Artemida News

Όπως είχε τονίσει η μητέρα του τρίχρονου παιδιού, σε συνομιλία με δημοσιογράφο του Artemida News «Ο σκοπός είναι να ενημερωθούν οι γονείς για να μην ξαναβρεθεί κανένα παιδί και καμία οικογένεια σε αυτή την θέση» και τελικά είχε δίκιο, αφού όπως φαίνεται τα στόματα ανοίγουν και έρχονται στο φως της δημοσιότητας και άλλα ανάλογα περιστατικά.

Επίσης η μητέρα είχε αναφέρει στη συνομιλία μας «Αρχικά συνέλαβαν την οδηγό και τη συνοδό του σχολείου καθώς πάντα την πληρώνει ο τελευταίος τροχός της αμάξης» ενώ με αγωνία περίμενε νεότερα από τη δικηγόρο της οικογένειας για το αν απαγγέλθηκαν κατηγορίες στους υπεύθυνους του σχολείου.