Αυτά τα Χριστούγεννα, υποδεχόμαστε το ωραιότερο θέαμα των Χριστουγέννων, την παράσταση Μαγικός Αυλός, στην υπερσύγχρονη αίθουσα «Αλεξάνδρα Τριάντη». Μια παράσταση που δεν πρέπει να χάσει κανείς!

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών ανοίγει την αυλαία των Χριστουγέννων και υποδέχεται δύο θρύλους της όπερας και του μπαλέτου: Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ και Μωρίς Μπεζάρ.

Η ιστορία του Μαγικού Αυλού

Η Βασίλισσα της Νύχτας και ο Βασιλιάς της Ημέρας, η πριγκίπισσα Παμίνα και ο πρίγκιπας Ταμίνο, ο Παπαγκένο, νεράιδες, πνεύματα και 50 χορευτές βρίσκονται στη σκηνή του Μεγάρου Μουσικής και περιμένουν να σας διηγηθούν την ιστορία του «Μαγικού Αυλού»!

Ο Μότσαρτ δίνει την αριστουργηματική μουσική του και ο Μπεζάρ τη μαγική χορογραφία του σε ένα μουσικό παραμύθι για το καλό και το κακό, την αλήθεια και το ψέμα, την αγάπη για τον άνθρωπο και την αξία της αρετής. Η μακρινή Αίγυπτος γίνεται το ιδανικό σκηνικό, όπου όλα ανατρέπονται, αλλά στο τέλος το φως νικά το σκοτάδι και το καλό θριαμβεύει.

Η μεγαλοπρεπής μουσική του Μότσαρτ συνοδεύει τις περιπέτειες των ηρώων, με τον Παπαγκένο να προκαλεί γέλιο με τα παθήματά του.

«Αγάπη. Αγάπη. Αγάπη. Αυτό είναι που κάνει τη μεγαλοφυΐα» Β.Α. Μότσαρτ.

Το διάσημο και αγαπημένο από το ελληνικό κοινό Béjart Ballet Lausanne παρουσιάζει, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, την πιο φημισμένη όπερα του Μότσαρτ και αποκαλύπτει τη βαθύτερη ουσία της κίνησης, μέσα από μια πιστή στο μουσικό έργο χορογραφία. Εναλλάσσοντας την ονειροφαντασία με κωμικά στιγμιότυπα, ο Μπεζάρ «εικονογραφεί» σκηνή σκηνή το μουσικό αυτό παραμύθι και δημιουργεί ένα χορευτικό σύμπαν που προβάλλει την παιδική αθωότητα δίπλα σε έναν κόσμο ιεραρχημένο, ενήλικο και άκαμπτο.

Ο Μαγικός αυλός είναι η διαμάχη των δύο φύλων, η αρχή της οποίας εντοπίζεται στο μυστήριο της σχέσης. Ο άνδρας και η γυναίκα πρέπει πρώτα να γνωρίσουν τον εαυτό τους, μέσα από μια σειρά δοκιμασίες που θα τους καταστήσουν ικανούς να γνωρίσουν τη συντροφικότητα.

Béjart Ballet Lausanne

Από τη δημιουργία τους, το 1987, τα Μπαλέτα Béjart της Λωζάννης αποτελούν σημείο αναφοράς στο χορό. Από τα πλέον διάσημα μπαλέτα, έχουν μαγέψει εκατομμύρια θεατές στα μεγαλύτερα θέατρα του κόσμου με το υψηλό επίπεδο καλλιτεχνικής ματιάς και άρτιας τεχνικής. Με βάση το όραμα του ιδρυτή τους, περιοδεύουν ανά τον κόσμο και συστήνουν το μπαλέτο στο ευρύτερο κοινό. Στην Ελλάδα έρχονται με ένα ensemble 50 χορευτών!

Χορογραφία: Maurice Béjart

Μουσική: Wolfgang Amadeus Mozart, La Flûte enchantée (Πράξη 1 & 2)

Ηχογράφηση: Φιλαρμονική Ορχήστρα του Βερολίνου, υπό τη διεύθυνση του Karl Böhm (1964, Deutsche Grammophon)

Σκηνικό-Κοστούμια: Πάνω στα αυθεντικά σχέδια του Alan Burrett

Σχεδιασμός κοστουμιών: Henri Davila

Σχεδιασμός φωτισμών: Dominique Roman

Ημερομηνίες /Ώρα έναρξης: 20, 21, 22, 23, 25, 26, 27, 28, 29 & 30 Δεκεμβρίου 2019 στις 20:00 και 22 & 26 Δεκεμβρίου 2019 στις 15:00.

Τιμές εισιτηρίων:

Παιδικά εισιτήρια (για παιδιά ηλικίας μέχρι 14 ετών) : Ζώνη Ε: € 29, Ζώνη Δ: € 37, Ζώνη Γ: € 45,Ζώνη Β: € 53, Ζώνη Α: € 60, Διακεκριμένη Ζώνη: € 70.

Φοιτητές, νέοι, άνεργοι, ΑμεΑ, 65+, πολύτεκνοι: € 29.

Κανονικά εισιτήρια : Ζώνη Ε: € 35, Ζώνη Δ: € 45, Ζώνη Γ: € 55, Ζώνη Β: € 65, Ζώνη Α: € 75, Διακεκριμένη Ζώνη: € 85.

Προπώληση: 210 72 82 333, megaron.gr

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Διεύθυνση: Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα, 210 72.82.333

stamataki