labeaute

Η συντονιστική επιτροπή μαθητών Αθήνας, καλεί τους μαθητές όλων των σχολείων σε δραστηριότητες μέσα στα σχολεία και πορεία στις 12 η ώρα στα Προπύλαια με αφορμή τη συμπλήρωση 11 χρόνων από το θάνατο του Αλέξη Γρηγορόπουλου, την Παρασκευή 6 Δεκέμβρη 2019.

Οι εν λόγο «δράσεις» συνήθως αφορούν καταλήψεις σχολείων ή αποχή από τα μαθήματα με σκοπό τη συμμετοχή στην πορεία.

vivliopoleio
Με τίτλο : «ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΙΣ 6 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 12:00 ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ» αναρτήθηκε το παρακάτω κείμενο, στη σελίδα του συντονιστικού των μαθητών Αθήνας.

Η ανακοίνωση :

Χιλιάδες μαθητές από την αρχή της χρονιάς δεν μείναμε με σταυρωμένα τα χέρια απέναντι σε όσα ετοιμάζουν για μας χωρίς εμάς. Συζητήσαμε, ανταλλάξαμε ιδέες, οργανωθήκαμε συντονίσαμε τον αγώνα μας για ένα σχολείο που θα μας μορφώνει  πραγματικά χωρίς εμπόδια.

Δεν τσιμπήσαμε στην προσπάθεια και της νέας κυβέρνησης, αυτή τη φορά αυτής της ΝΔ, να μας πείσει ακόμα μια χρονιά να περιμένουμε. Στα παραμύθια και στα ψέματα πως “γενικά τα πράγματα θα φτιάξουν, ας μην είμαστε ανυπόμονοι”. Στην προσπάθεια να δεχτούμε το σχολείο μας να μην ανταποκρίνεται στις ανάγκες μας, γιατί “δε γίνεται και αλλιώς”.

Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για τα όνειρα και τις ανάγκες μας.

Δεν θα τους αφήσουμε να ορίσουν το μέλλον μας!

Η μόρφωση είναι δικαίωμα μας- Δε το χαρίζουμε!

Δε φτάνει που…πηγαίνουμε σε ένα σχολείο που ήδη μας γεμίζει άγχος και ανασφάλεια, είναι γεμάτο κενά και προβλήματα, μας στερεί γνώση και μόρφωση και αδειάζει τις τσέπες των γονιών μας…

Τράπεζα θεμάτων

Τώρα, η κυβέρνηση της ΝΔ, μετά το Γαβρόγλου και το ΣΥΡΙΖΑ, θέλει να το κάνει ακόμα χειρότερο με την επαναφορά της Τράπεζας Θεμάτων και τη χρήση της για εξετάσεις κάθε χρόνο στο Λύκειο που θα μετράν όλες για την εισαγωγή μας στα Πανεπιστήμια μέσω του Εθνικού Απολυτηρίου, αλλά και τη θέσπιση ελάχιστης βάσης εισαγωγής σε αυτά.

Συζητάνε για να ανακοινώσουν ΝΕΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΟΝ ΓΕΝΑΡΗ.

Ακριβώς, επειδή η κυβέρνηση της ΝΔ έχει σχέδια για τους μαθητές κατά νου, για αυτό και αυξάνει την τρομοκρατία και τον αυταρχισμό στους μαθητές που αγωνίζονται.

Το ίδιο κάνει και στους αγωνιζόμενους φοιτητές, με αποκορύφωμα την καταπάτηση του ασύλου στην ΑΣΟΕΕ, την αύξηση της καταστολής με ΜΑΤ και χημικά στην τελευταία τους κινητοποίηση.

Μαζί με την καταστολή έρχεται και η συκοφάντηση του αγώνα μας. Διευθυντές και άλλοι κάνουν επίθεση στη Συντονιστική μας, στα 15μελή μας, στις ανακοινώσεις και τις δράσεις μας.

Όλα αυτά τα κάνουν γιατί ξέρουν, πως ο συντονισμένος αγώνας των μαθητών έχει τη δύναμη να τους χαλάσει τα σχέδια. Το χουμε ξανακάνει όταν  καθυστερήσαμε το Νόμο Γαβρόγλου που ήταν από χρόνια προαποφασισμένο!

Δεν επιτρέψαμε το κλείσιμο δεκάδων ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ και την υποβάθμιση των Μουσικών και Καλλιτεχνικών σχολείων!

Κατακτήσαμε το 10% εισαγωγής των αποφοίτων των ΕΠΑΛ στα Πανεπιστήμια! Παλιότερα δεν επιτρέψαμε την κατάργηση των επαναληπτικών εξετάσεων, “αποσύραμε” την Τράπεζα Θεμάτων.

ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ- ΔΕ ΜΑΣ ΣΤΑΜΑΤΑ ΤΙΠΟΤΑ

ΤΩΡΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ

Απέναντι, σε όλα αυτά, χρειάζεται αγώνας με σχέδιο, πείσμα, διάρκεια και αντοχή, κόντρα στις κυβερνήσεις και στα σχέδιά τους, αγώνας που να διεκδικεί το σχολείο που έχουμε πραγματικά ανάγκη.

Το κάλεσμα

Εκ μέρους της Συντονιστικής Επιτροπής της Αθήνας παίρνουμε την πρωτοβουλία και καλούμε 5μελή και 15μελή, αλλά και μαθητές από όλα τα σχολεία της Αθήνας:

– Στις 6 Δεκέμβρη, μέρα που συμπληρώνονται 11 χρόνια από τη δολοφονία του μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου από την αστυνομία,  σε δραστηριότητες μέσα στα σχολεία και στις 12.00 στα Προπύλαια σε ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ενάντια στις εξαγγελίες της κυβέρνησης για το Λύκειο και καταδίκης της καταστολής που χρησιμοποιείται σε όσους αγωνίζονται.

– Στις 8 Δεκέμβρη στις 13.00 στην Γκράβα σε Συντονιστικό για να αποφασίσουμε για τη συνέχεια της δράσης μας και να εκλέξουμε τη νέα, φετινή Συντονιστική Επιτροπή με μαθητές από όσο το δυνατόν περισσότερα σχολεία της Αθήνας.

 

vivliopoleio
stamataki