Συνθήκες καύσωνα, με μέγιστες θερμοκρασίες στους 42-44 βαθμούς Κελσίου, προβλέπονται σήμερα. Έντονο θα είναι το αίσθημα δυσφορίας στα αστικά κέντρα. Βορειοδυτικοί άνεμοι, εντάσεως μέχρι 5 μποφόρ, θα πνέουν στα πελάγη.

Πιο αναλυτικά, σε ολόκληρη τη χώρα θα επικρατήσει καύσωνας, ενώ υψηλές θα διατηρηθούν οι θερμοκρασίες και κατά τη διάρκεια της νύχτας. Έντονο θα είναι το αίσθημα δυσφορίας, ιδιαίτερα στα αστικά κέντρα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από 16 έως 42 βαθμούς, στην Ήπειρο και στη Θεσσαλία από 17 έως 44, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 22 έως 44 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 21 έως 41, στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 22 έως 39 βαθμούς, ενώ στην Κρήτη, στα Δωδεκάνησα και στο ανατολικό Αιγαίο οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 42-43 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν γενικά ασθενείς και στα πελάγη από βορειοδυτικές διευθύνσεις, με εντάσεις 4-5 μποφόρ.

Στην Αττική προβλέπονται συνθήκες καύσωνα. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 31 έως 42 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται επίσης συνθήκες καύσωνα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι, με εντάσεις 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 28 έως 39 βαθμούς Κελσίου.

Πηγή: meteo.gr

stamataki