Γίνεται πολύς λόγος τον τελευταίο καιρό για τα παιδιά που πρόκειται να φοιτήσουν στα νηπιαγωγεία της περιοχής της Αρτέμιδας εξαιτίας του νέου νόμου που ορίζει ως υποχρεωτική την δίχρονη προσχολική εκπαίδευση, δηλαδή το προνήπιο και το νήπιο.

Είναι ένας ακόμα νόμος που όπως φαίνεται φτιάχτηκε «στο πόδι» αφού όπως όλα δείχνουν σε πάρα πολλούς Δήμους δεν υπάρχει ικανός αριθμός Νηπιαγωγείων να καλύψει τις ανάγκες.

Μέσα σε αυτούς και ο Δήμος Σπάτων Αρτέμιδος στον οποίο όπως αναφέρεται τουλάχιστον 50 παιδάκια δεν «χωράνε» στα υπάρχοντα νηπιαγωγεία και αναζητείται λύση, ενώ οι γονείς αγωνιούν για το τι θα γίνει με τα παιδιά τους τον Σεπτέμβριο.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες – για την περιοχή της Αρτέμιδας – κάνουν λόγο για την τοποθέτηση κοντέινερ στο προαύλιο του 3ου Δημοτικού Σχολείου Αρτέμιδος. Μάλιστα χαριτολογώντας ειπώθηκε ότι τα κοντέινερ για τα νηπιαγωγεία θα είναι χρωματιστά και χαρούμενα…

Προφανώς και δεν υπάρχει καπνός χωρίς φωτιά… Σε αναμονή των εξελίξεων και μακάρι να διαψευστεί αυτό το άρθρο…

Να σημειώσουμε ότι στην περιοχή λειτουργούν επτά (7) νηπιαγωγεία ενώ στο ΦΕΚ με  Αρ. Φύλλου 2078 (τεύχος δεύτερο) στις 4 Ιουνίου 2019 υπάρχει η ίδρυση του 8ου Νηπιαγωγείου Αρτέμιδος, για το οποίο όμως δεν έχουμε κανένα νέο.

Να σημειώσουμε εδώ πως το 2ο Γυμνάσιο Αρτέμιδος που στεγάζεται αποκλειστικά σε κοντέινερ εδώ και 12 και πλέον χρόνια ήταν μια προσωρινή λύση, όπως και τα κοντέινερ στα διάφορα δημοτικά σχολεία της περιοχής.