Γράμμα στον Άγιο Βασίλη, μπορούν να στείλουν μικροί και μεγάλοι μέσα από την υπηρεσία των Ελληνικών Ταχυδρομείων.

Είναι γνωστό πως το έργο του Άγιου Βασίλη είναι δύσκολο και ο φόρτος εργασίας του πολύ μεγάλος! Γι’ αυτό κι εμείς στα ΕΛΤΑ, τα τελευταία 28 χρόνια έχουμε αναλάβει τον ρόλο του «βοηθού» του.

stamataki
vivliopoleio

Κάθε χρόνο παραλαμβάνουμε χιλιάδες γράμματα μικρών και μεγάλων με τις κρυφές τους επιθυμίες για τα Χριστούγεννα.

Με πολλή αγάπη φροντίζουμε να απαντάμε σε όσα έχουν στον φάκελο ονοματεπώνυμο και διεύθυνση αποστολέα, για να γνωρίζει κάθε μικρός μας φίλος ότι ο Άγιος Βασίλης διάβασε το γράμμα του.

Γι’ αυτό, ζητήσαμε φέτος από τον αγαπημένο μας άγιο μία μικρή χάρη. Του είπαμε να μοιραστεί μαζί σου τα μυστικά του πώς γράφουμε «ένα σωστό γράμμα, καθώς και άλλες συμβουλές και το έκανε με μεγάλη χαρά!

Φέτος, μικροί και μεγάλοι μαθαίνουν από τον ίδιο τον Άγιο Βασίλη πώς να γράψουν το γράμμα τους, πώς και πού να το ταχυδρομήσουν, αλλά κυρίως, πώς να νιώσουν ακόμα πιο κοντά στη μαγεία των Χριστουγέννων! Γιατί μόνο τα ΕΛΤΑ μπορούν!

Δράση για τα σχολεία

Αγαπητοί Εκπαιδευτικοί

Αξιοποιήστε τη δράση «Γράψε ένα γράμμα στον Άγιο Βασίλη» και μαζί, ας αφήσουμε στην άκρη κινητά και tablets και ας δείξουμε στα παιδιά τη μαγεία της ιδιόχειρης αλληλογραφίας!

Πώς; Πριν τα Χριστούγεννα, αφιερώστε χρόνο για να γράψετε μαζί με τους μαθητές σας το γράμμα τους στον Άγιο Βασίλη, με πολλή φαντασία, χρώμα και την υπογραφή τους. Τοποθετήστε όλα τα γράμματα των παιδιών σε έναν φάκελο με παραλήπτη τον Άγιο Βασίλη και στη θέση του αποστολέα σημειώστε:

το όνομα και την πλήρη ταχυδρομική διεύθυνση του σχολείου σας

την τάξη και τον αριθμό των μαθητών σας

το όνομα του υπεύθυνου εκπαιδευτικού

Μπορείτε να ταχυδρομήσετε τα γράμματα στο ειδικό κόκκινο γραμματοκιβώτιο ή στο κίτρινο γραμματοκιβώτιο των ΕΛΤΑ. Και μετά; Οι μαθητές που συμμετείχαν, θα λάβουν μία απαντητική κάρτα και ένα συμβολικό δωράκι.

Tip: Μπορείτε να σχεδιάσετε μία μικρή γιορτή για να μοιράσετε τις απαντήσεις και -γιατί όχι;- να διατηρήσετε την επικοινωνία τους με τον Άγιο Βασίλη, στέλνοντάς μας, με τον ίδιο τρόπο, τα μηνύματα και τις εντυπώσεις των μαθητών.

Προσοχή: μπορείτε να στείλετε τα γράμματά σας το αργότερο έως τις 20 Δεκεμβρίου.

Βρες το κοντινότερο ταχυδρομείο και στείλε δωρεάν

Ο χάρτης θα σε βοηθήσει να βρεις το κόκκινο γραμματοκιβώτιο που βρίσκεται πιο κοντά στο σπίτι σου. Μόλις το βρεις, ταχυδρόμησε αμέσως το γράμμα σου. Και μην ξεχάσεις να γράψεις στον φάκελο “Προς τον Άγιο Βασίλη”…