Το δωρεάν εκπαιδευτικό πρόγραμμα εκπαίδευσης μαθητών σχολικής ηλικίας και εκπαιδευτικών στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση [και τις Πρώτες Βοήθειες σε επείγουσες καταστάσεις] «KIDS SAVΕ LIVES – ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΩΖΟΥΝ ΖΩΕΣ»  θα ξεκινήσει σύντομα για τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης όλων των Περιφερειών της Χώρας, αμέσως μετά την αποστολή εγκυκλίου του ΥΠΠΕΘ στους Διευθυντές των Ελληνικών σχολείων, αφού εγκρίθηκε από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Το πρόγραμμα δεν υποστηρίζεται οικονομικά από κανέναν κρατικό φορέα, βασίζεται στην εθελοντική προσφορά και συμμετοχή στο πρόγραμμα 600 και άνω πιστοποιημένων εκπαιδευτών του ERC – European Resuscitation Council οι οποίοι διαμένουν σε όλη τη Χώρα και καθημερινά ταξιδεύουν για να εκπαιδεύσουν δεκάδες μαθητές σε ένα ακόμη Ελληνικό σχολείο.

stamataki

Στο πρόγραμμα μπαίνουν 200 περίπου δόκιμοι εκπαιδευτές [ERC INSTRUCTORS] που δημιουργήθηκαν μέσα από το πρόγραμμα και είναι κυρίως εκπαιδευτικοί, μαθητές και φοιτητές.

Το πρόγραμμα οργανώνει και υλοποιεί η Ελληνική Εταιρεία Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας και ο ομώνυμος Ανθρωπιστικός Οργανισμός KIDS SAVE LIVES – Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές.

Περισσότερα εδώ : www.kidssavelives.gr