Το Μουσείο Βραυρώνας και ο Αρχαιολογικός χώρος το Σάββατο 28/9 και την Κυριακή 29/9 έχουν ΔΩΡΕΑΝ είσοδο.
Την Κυριακή θα υπάρχει θεματική ξενάγηση με επίκεντρο την ψυχαγωγία κατά τη διάρκεια μεγάλων θρησκευτικών εορτών , όπως τα Βραυρώνια και παρουσίαση του ρόλου του παιχνιδιού στην αρχαιότητα, με αφορμή τα παιχνίδια που εκτίθενται στο Μουσείο.
Θα ακολουθήσει εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα (Το Παιχνίδι στην αρχαιότητα).
Θα υπάρχει και ξενάγηση 10:00 με 12:00 στο μουσείο .
Το Αρχαιολογικό Μουσείο Βραυρώνας βρίσκεται σε απόσταση μόλις 200μ. από τον αρχαιολογικό χώρο του Ιερού της Βραυρωνίας Αρτέμιδος, ενός από τα σημαντικότερα αρχαία ιερά της Αττικής. Στη νέα μόνιμη έκθεση, προβάλλονται σύμφωνα με τις σύγχρονες μουσειολογικές και μουσειογραφικές μεθόδους τα πλούσια και ποικίλα ευρήματα από την ανασκαφή του ιερού της Βραυρώνας, καθώς και αρχαιότητες από την ευρύτερη περιοχή της Μεσογαίας. Στην έκθεση παρουσιάζονται η ιστορία της Βραυρώνας (προϊστορικοί οικισμοί και αρχαίος δήμος Φιλαϊδών), τα μνημεία του ιερού της Αρτέμιδας και της ευρύτερης περιοχής της Βραυρώνας, οι παραδόσεις που σχετίζονται με την ίδρυση του ιερού, η λατρεία και οι ιδιότητες της θεάς, καθώς και η ιστορία της Μεσογαίας μέσα από την παρουσίαση των ανασκαφικών ερευνών σε αντιπροσωπευτικούς δήμους της. Ο εκθεσιακός χώρος αναπτύσσεται σε ένα επίπεδο και περιλαμβάνει τον προθάλαμο, πέντε αίθουσες και ένα αίθριο.
Στο Mουσείο στεγάζονται επίσης, οι αποθήκες φύλαξης των αρχαιοτήτων και τα εργαστήρια συντήρησης μετάλλινων, κεραμικών και λίθινων ευρημάτων.
Το Αρχαιολογικό Μουσείο της Βραυρώνας χτίστηκε το 1962 στους νοτιοανατολικούς πρόποδες του λόφου, σε απόσταση 200μ. περίπου από τον αρχαιολογικό χώρο, σύμφωνα με τα σχέδια του αρχιτέκτονα Γ. Φωτιάδη. Τα εγκαίνιά του πραγματοποιήθηκαν στις 25 Μαΐου 1969. Έκτοτε, αποτελεί ένα από σημαντικότερα μουσεία της Αττικής, που στεγάζει όχι μόνο το εντυπωσιακό υλικό από τις συστηματικές ανασκαφές του ιερού της Βραυρώνας, αλλά και από την ευρύτερη περιοχή της Μεσογαίας. Η πρώτη έκθεση οργανώθηκε από τον τότε Γενικό Έφορο Αρχαιοτήτων Ι. Κοντή, την Έφορο Β. Φιλιππάκη και τον καθηγητή Π. Θέμελη. Με πόρους του Γ΄ ΚΠΣ (Ε.Π. Πολιτισμός) εκσυγχρονίστηκαν οι υποδομές του κτηρίου και η εκθεσιακή δομή του αναδιαρθρώθηκε πλήρως. Ο σχεδιασμός της επανέκθεσης του 2007 – 2009 έγινε από τις αρχαιολόγους: Ιωάννα Δρακωτού, Ελένη Μεθοδίου, Βασιλική Σκαράκη, τους αρχιτέκτονες Γ. Χατζηγώγα (καθηγητής Αρχιτεκτονικής ΑΠΘ) και Π. Γούλιαρη.