Ξεκίνησαν πριν λίγες ημέρες οι εργασίες για την ανάπλαση και δημιουργία έξι σύγχρονων παιδικών χαρών στην Αρτέμιδα και τα Σπάτα, οι δύο εκ των οποίων θα μπορούν να εξυπηρετήσουν παιδιά με κινητικά προβλήματα (ΑΜΕΑ).

Πρόκειται για τρείς παιδικές χαρές στα Σπάτα και τρείς στην Αρτέμιδα, όλες με πιστοποίηση καταλληλότητας και εξοπλισμό ειδικά σχεδιασμένο για ατομικό ή ομαδικό παιχνίδι.

Ας δούμε αναλυτικά που θα γίνουν και τι θα περιλαμβάνει η κάθε παιδική χαρά (σύμφωνα με τη μελέτη).

Σπάτα :

  1. Οδοί Ελ. Βενιζέλου, Αρτέμιδος & Λυσίου : Ο χώρος που προβλέπεται να γίνει ανακατασκευή παιδικής χαράς βρίσκεται στο τριγωνικό οικοδομικό τετράγωνο κοινόχρηστου χώρου παιδικής χαράς της εντός σχεδίου περιοχής στο κέντρο των Σπάτων. Προβλέπεται να τοποθετηθεί διθέσια ξύλινη κούνια για παιδιά, τετραθέσια ξύλινη κούνια μικτή (2 θέσεις παίδων και 2 θέσεις νηπίων), σύνθετο όργανο με αναρριχήσεις και τσουλήθρα, τραμπάλα ξύλινη τετραθέσια, γέφυρα ισορροπίας με αιωρούμενα πατήματα, ελατήριο σκυλάκι, τραμπάλα ελατηρίου τεσσάρων θέσεων, δάπεδο ασφαλείας και φωτιστικά σώματα.
  2. 1ο Δημοτικό σχολείο Σπάτων, οδός Βύρωνος : Ο χώρος που προβλέπεται να γίνει ανακατασκευή παιδικής χαράς βρίσκεται εντός του οικοπέδου του σχολείου ξεχωριστά από τον προαύλιο χώρο του. Προβλέπεται να τοποθετηθούν διθέσιες ξύλινες κούνιες νηπίων & παίδων, σύνθετο όργανο με αναρριχήσεις και τσουλήθρα, τραμπάλα ξύλινη, ελατήριο σκυλάκι, σύνθετο όργανο με τσουλήθρα νηπίων, δάπεδο ασφαλείας και φωτιστικά σώματα.
  3. Χριστούπολη, οδός Σωκράτους : Ο χώρος που προβλέπεται να γίνει ανακατασκευή παιδικής χαράς βρίσκεται σε οικοδομικό τετράγωνο χώρου παιδικής χαράς στην εντός σχεδίου περιοχή στη Χριστούπολη Σπάτων και θα εξυπηρετεί άτομα με κινητικά προβλήματα. Προβλέπεται να τοποθετηθούν διθέσια ξύλινη κούνια για νήπια, διθέσια ξύλινη κούνια κατάλληλη για ΑΜΕΑ, τραμπάλα ξύλινη διθέσια, σύνθετο όργανο με τσουλήθρα, ελατήριο σκυλάκι, γέφυρα ισορροπίας με πατήματα, τετραθέσια ξύλινη κούνια για παιδιά, σύνθετο όργανο με περιστροφική τσουλήθρα, τραμπάλα ελατηρίου τεσσάρων θέσεων, διθέσια ξύλινη κούνια για παιδιά, τετραθέσια ξύλινη κούνια μικτή (2 θέσεις παίδων και 2 θέσεις νηπίων), τραμπάλα ξύλινη διθέσια, σύνθετο όργανο με δύο αναρριχήσεις, δάπεδο ασφαλείας σε πλακίδια, φωτιστικά σώματα.

Αρτέμιδα :

  1. Οδός Φράγκου, θέση «Φάρος» : Ο χώρος που προβλέπεται να γίνει ανακατασκευή παιδικής χαράς βρίσκεται σε διαμορφωμένο χώρο παραλίας με πεζοδρόμια και χώρους πρασίνου, ο οποίος περιλαμβάνει επιφάνεια με χρήση παιδικής χαράς. Προβλέπεται να τοποθετηθούν τετραθέσια ξύλινη κούνια μικτή (2 θέσεις παίδων και 2 θέσεις νηπίων), κούνια τύπου «φωλιά», τραμπάλα ξύλινη διθέσια, γέφυρα ισορροπίας με πατήματα, σύνθετο θεματικό όργανο τύπου «Ναυάγιο», περιστροφική τσουλήθρα για παιδιά, δάπεδο ασφαλείας με ποταμίσιο βότσαλο, φωτιστικά σώματα με ιστό.
  2. Οδός Σωτήρος 54 : Ο χώρος που προβλέπεται να γίνει ανακατασκευή – προσθήκη εξοπλισμού παιδικής χαράς βρίσκεται σε κοινόχρηστο χώρο της εντός σχεδίου περιοχής της Αρτέμιδος. Προβλέπεται να τοποθετηθούν – συμπληρωματικά στον υπάρχοντα εξοπλισμό – σύνθετο όργανο με αναρριχήσεις και τσουλήθρα και ελατήριο σκυλάκι.
  3. Λ. Αρτέμιδος, θέση «Λίμνη» (μετά την οδό Αθηνάς πλησίον της ήδη υπάρχουσας) : Ο χώρος που προβλέπεται να γίνει ανακατασκευή παιδικής χαράς βρίσκεται σε οικοδομικό τετράγωνο κοινόχρηστου χώρου παιδικής χαράς της εντός σχεδίου περιοχής της Αρτέμιδος και θα εξυπηρετεί άτομα με κινητικά προβλήματα. Προβλέπεται να τοποθετηθεί ξύλινη κούνια ΑΜΕΑ, σύνθετο παίδων με καμπυλοειδή τσουλήθρα, δάπεδο ασφαλείας σε πλακίδια, φωτιστικά σώματα με ιστό.