«Κανένας γονιός να μη λείψει από το νέο μαθητικό συλλαλητήριο, την Πέμπτη 1 Οκτώβρη, στις 12 το μεσημέρι, στα Προπύλαια», είναι το μήνυμα που στέλνει η Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων Περιφέρειας Αττικής.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας απευθύνεται σε όλες τις Ενώσεις και του Συλλόγους Γονέων της Αττικής, σε κάθε ένα γονιό ξεχωριστά. Καλεί την Κυβέρνηση να αναλάβει την ευθύνη της σε ό,τι αφορά τα ελλιπή μέτρα προστασίας απέναντι στην πανδημία, υπογραμμίζοντας «φτάνει πια η κοροϊδία με την ατομική ευθύνη».

stamataki
vivliopoleio

Όπως αναφέρει η Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων Περιφέρειας Αττικής:

«Σε 14 ημέρες λειτουργίας των σχολείων μας, ήδη το ένα μετά το άλλο κλείνει είτε εξ ολοκλήρου είτε τμηματικά, ως αποτέλεσμα του ανοίγματος χωρίς κανένα ουσιαστικό μέτρο προστασίας μαθητών και εκπαιδευτικών από την πανδημία.

Ως πότε θα ανεχόμαστε αυτήν την κατάσταση;

  • Να στοιβάζονται 25 και 30 παιδιά στις τάξεις τους, με μόνο εφόδιο τη μάσκα και χωρίς τις απαιτούμενες αποστάσεις.
  • Να μην απολυμαίνονται-καθαρίζονται οι χώροι των σχολείων επειδή δεν προσλαμβάνεται προσωπικό καθαριότητας.
  • Να μας λένε πως τα σχολεία είναι ανοιχτά, αλλά να κάνουν 3ωρα και 4ωρα στην δευτεροβάθμια και να μη λειτουργούν τα ολοήμερα στα Δημοτικά λόγω έλλειψης εκπαιδευτικών.
  • Να πληρώνουμε από την τσέπη μας τα τεστ, όταν υπάρχει περιστατικό στο σχολείο ή όταν το παιδί μας έχει έναν απλό πονόλαιμο.
  • Να μην υπάρχουν νοσηλευτές σε κάθε σχολείο, αλλά την εκτίμηση για μόλυνση από τον ιό να την κάνει εκπαιδευτικός.

Εμείς λέμε: ΩΣ ΕΔΩ!!!

Φτάνει πια η κοροϊδία με την ατομική ευθύνη

Καιρός να αναλάβει η Κυβέρνηση τη δική της ευθύνη και αντί να στοχοποιεί μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς, διαδίδοντας ψέματα στα “φιλικά” της ΜΜΕ πως τάχα οι καταλήψεις είναι εναντίον της μάσκας ή πως όσοι αγωνιζόμαστε για όρους υγιεινής και ασφάλειας θέλουμε κλειστά σχολεία, να ακούσει το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας και να πάρει τα απαιτούμενα μέτρα προφύλαξης από την πανδημία, προκειμένου τα σχολεία να μπορέσουν να λειτουργήσουν και να μην κλείσουν λόγω κορονοϊού.

Και να γνωρίζει η Κυβέρνηση πως όταν διακυβεύεται η υγεία των παιδιών μας και των οικογενειών μας, όσα ψέματα και να πει, ότι κατασταλτικούς μηχανισμούς και να χρησιμοποιήσει, εμείς θα υπερασπιστούμε το δίκιο μας, γιατί “…αν γλιτώσει το παιδί, υπάρχει ελπίδα!”

Όλες οι Ενώσεις Γονέων, όλοι οι Σύλλογοι Γονέων, συμμετέχουμε μαζικά και αγωνιστικά στο νέο μαθητικό συλλαλητήριο, την Πέμπτη 1 Οκτώβρη στις 12:00 στα Προπύλαια»